Deniz Abidin

Sivrisinek mücadelesinde Sağlık Bakanlığı'nın biyolojik larvasit alımı için açtığı ve bir firmanın engeline takılan ihale hala sonuçlanamadı. Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Kemal Deniz Dana, ihaleye katılan bir firmanın  kendisini kapsamadığı gerekçesiyle itiraz ettiğini, söz konusu firmanın şikayetinin Tarım Dairesi Müdürlüğü'ne bağlı kurula   iletildiğini, ancak henüz raporun çıkmadığını belirtti. Dana, konuyla ilgili komisyon ile toplantı yaptıklarını ifade ederek, esas yetkinin Tarım Dairesi Müdürlüğü'ne bağlı kurulda olduğunu kaydetti. Dana, önümüzdeki hafta kurul ile bir toplantı daha yapacaklarına vurgu yaparak ihalenin son şeklini alacağını söyledi.

"İhaleyi karar üretilene kadar sonuçlandırmayacağız"

Dana, ihaleyi karar üretilene kadar sonuçlandırmayacaklarını belirterek, şunları söyledi, "ihalede teknik danışmanlık Tarım Dairesi Başkanlığındaki komitedir. Biz Bakanlık olarak bunu daha önce belirttik. Biz biyolojik ilaçtan yanayız. Bu konuda teknik komitenin vereceği rapor doğrultusunda  ihale sonuçlanacaktır. Şu an itibarıyla söz konusu teknik komite böyle bir rapor çıkarmadı. Geçen hafta bir toplantı yaptık, ancak komite üyelerinin bir kısmı yurt dışında olacağından bir sonraki toplantı önümüzdeki haftaya kaldı. Tekrardan biraraya gelinerek en doğru karar üretilecektir"

"İlacımız vardı, gerekli ilaçlamayı yaptık"

İhalenin geri çekilmediğini ifade eden Dana, firmalar tarafından yapılan bu  tür şikayetleri kurula iletmek zorunda olduklarını belirttii.  Dana, Bakanlık olarak biyolojik ilaç kullanma kararından vazgeçmediklerini söyledi.

Dana, ihalenin tamamlanmamış olmasından dolayı yaz aylarında etkili olan sivrisineklerle mücadelede sorun yaşanmadığını belirterek, "ilacımız vardı. Biz Bakanlık olarak ilaçlamalarımızı yaptık. Şu an zaten ilaçlama yapılmaz. Kasım ayına kadar ölü dönemdir" dedi.