Adana'da kalbi delik olarak dünyaya gelen 1.5 yaşındaki Melike Çeri, dana kalbinden alınan zarla hayata tutundu. Başarılı bir operasyonla, kalbinin delik bölgesi kapatılan Melike bebek, sağlığına kavuştu.

Hatice Kübra-Hasan Çeri çiftinin çocukları olan 1.5 yaşındaki Melike Çeri'nin ailesi, doğumundan itibaren sağlık sorunu yaşayan bebekleri için hastane hastane dolaştı. Bu süre içinde teşhis konulamayan Melike bebeğin, son olarak getirildiği Adana'nın ilk özel çocuk kalp cerrahi merkezinin bulunduğu Özel Adana Medline Hastanesi'ndeki muayenesinde kalbinin delik olduğu anlaşıldı. Özel Adana Medline Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Doç.Dr. Hakan Poyrazoğlu ve ekibi tarafından gerçekleştirilen ve merkezdeki ilk operasyon olan açık kalp ameliyatıyla, küçük çocuğun kalbindeki delik, dana kalbinden özel koşullarda alınan zarla kapatıldı.

Melike Çeri, yapılan ameliyatla sağlığına kavuşurken, ekibiyle birlikte operasyonu gerçekleştiren Doç.Dr. Hakan Poyrazoğlu, vakanın 10 bin doğumda 8-20 oranında görüldüğünü belirtti. Doç.Dr. Poyrazoğlu," Yaptığımız kontrollerde bebeğin, şimdiye kadar yaşadığı sorunların kalbindeki delik yüzünden gerçekleştiğini tespit etti. Bu tip operasyonlarda, doğal zarların dışında sentetik zarlar da kullanılabiliyor. Ancak biz doğal olanı tercih ettik. Özel hijyen koşullarında alınan ve nakle hazır hale getirilen dana kalbinin dış kısmındaki zarla Melike'nin kalbindeki deliği kapattık. Başarılı geçen ameliyat sonrasında hastamız bir gün yoğun bakımda yattı. Şu anda gayet sağlıklı durumda en kısa zamanda taburcu edilecek" şeklinde konuştu. Melike Çeri'nin bebeğinin doğumundan itibaren sürekli hastalandığını ve

Özel Adana Medline Hastanesi'ne gelene kadar bir teşhis konulamadığını belirten baba Hasan Çeri ise ameliyatı gerçekleştiren doktorlara teşekkür etti. Baba Hasan Çeri, "Başta, Doç.Dr. Hakan Poyrazoğlu ve tüm ameliyat ekibine bebeğime sağlıklı bir yaşam sunma fırsatı verdikleri için teşekkür ediyorum. Kendilerine minnettarım." dedi.