Cumhuriyet gazetesinden Zehra Özdilek'in haberine göre, darbe girişimi nedeniyle tutuklanan er ve erbaşların aileleri Silivri Cezaevi önündeki kaygılı bekleyişlerinin 14. gününde dün çocuklarını kapalı görüş ile görebildi.

Çocuğuyla, eşiyle veya kardeşiyle görüşen ailelerin yüzlerine baktığımızda kiminde mutluluk kiminde ise derin bir endişe okunuyordu. Mutlu er aileleri çocuklarını iyi gördükleri için sevinçliydi. Üzgün er ailelerden biri ise oğlunun bir grup er ile beraber çırılçıplak soyulup dövüldüğünü, psikolojisinin şu an iyi olmadığını söylüyordu.

‘ONUN İYİ OLDUĞUNU GÖRÜNCE BEN DE İYİ OLDUM'

15 Temmuz'daki darbe girişiminde üst rütbelilerin emriyle birliklerinden çıkan yüzlerce er ve erbaş tutuklanarak Silivri Cezaevi'ne gönderilmişti. Aileleri ise 14 gündür Silivri Cezaevi'nin önünde çocuklarını görmeyi ve umut olacak küçücük bir haberi bekliyordu. Oğlu B.A. ile görüşen Aynur Atkın oğlunun moralinin yerinde olduğunu belirterek başlarındaki komutanın 15 Temmuz gecesi durumun farkına varır varmaz onları aracın içinde saklayıp sabah polise teslim ettiğini dile getirdi. Anne Atkın, "Görüş saatini beklerken oğlumu görünce ağlarım dayanamam diyordum. Ama onun iyi olduğunu görünce ben de iyi oldum" diye konuştu.

‘KARAKOLDAYKEN KAFALARINA SİLAH DAYAMIŞLAR'

Serhat Coşan'ın babası Nevzat Coşan oğlunun Gaziosmanpaşa'daki karakolda bir grup er ile beraber çırılçıplak soyulup dövüldüğünü belirterek şu an çok kötü durumda olduğunu söyledi. Baba Coşan oğlunu olaydan sonra ilk adliyede gördüğünü o zaman durumunun çok kötü olduğuna değinerek psikolojisinin iyi olmadığını dile getirdi. Coşan 10 gündür dışarıda yattıklarını belirterek, "Karakoldayken dövmenin yanı sıra bir de kafalarına silah dayamışlar. Kiminin dudağı patlamış, kiminin kolu kırılmış. Oğlumun çok zoruna gidiyor. Vatan haini dedikleri için üzülüyor. Görüş anında da gardiyan başımızda bekledi" dedi.

‘DARBE OLDUĞUNU BEN ANLATTIM'

Baba Yusuf Güven de oğlunu 14 gün sonra ilk kez gördüğüne değinerek çocuğunun suçsuz olduğunu belirtti. Oğluyla 15 dakika görüşebildiklerini belirten Güven 14 gündür dışarıda kaldıklarını söyledi. Güven, "Avukatlar en kısa zamanda çıkacaklar diyor. Kesin bir şey yok. Çocukları tatbikat var diye kandırmışlar. Anlayamamış darbe olduğunu, ben anlattım" dedi.

‘ALBAYLARI O GECE ‘SIK LAN O. ÇOCUĞU DEMİŞ'

Mustafa Ceylan'ın ağabeyi Mehmet Ceylan da kardeşine ilk zamanlar çok kötü davranıldığını belirterek şu an durumunun iyi olduğunu söyledi. Ceylan kardeşinin çok zayıfladığını dile getirerek, "Albayları o gece ‘sık lan o. çocuğu' demiş kardeşim sıkmayınca dövmüş. Olanlara anlam veremiyor" dedi.

Kapalı görüşte eşi Uzman Çavuş İsrafil Koçum ile görüşen Hülya Koçum 2 yaşındaki kızı İsranur'un babasını görüp dokunamayınca çok ağladığını belirterek eşinin de olayın şokundan hâlâ çıkamadığını kaydetti.

‘İLK UYARIDA TESLİM OLMUŞ'

Tayfun Y.'nin ağabeyi ise kardeşinin kendilerini görünce moralinin yerine geldiğini belirterek ‘kardeşinin ne olup bittiğinin farkında olmadığını' dile getirdi. Adını vermek istemeyen er ağabeyi, "Polislerin kendilerine iyi davrandığını söyledi. 15-20 kişilik bir koğuşta kalıyorlarmış. İçerideki ihtiyaçları gideriliyormuş. Bir haftaya kadar çıkarılma ihtimalleri varmış" dedi. Kuleli Askeri Lisesi'nde kardeşinin aşçı olarak askerliğini yaptığını belirten ağabey Safi Yılmaz kardeşinin nöbet dahi tutmadığını belirtti. Kendisini görünce kardeşi Soner Yılmaz'ın ağladığını belirten Yılmaz "Bir haftaya kadar serbest bırakılacakları söyleniyor" dedi.