Trabzon'da makamında darp edilen Beşikdüzü Belediye Başkanı Organ Bıçakçıoğlu, "Hem tehdit, hem darp hem de şantaj var ve sonuna kadar oy verenler adına bu davanın takipçisi olacağım. Bu gibi baskılar bizi hizmetten alıkoyamaz" dedi.

Makamında MHP Trabzon Milletvekili adayı Yavuz Aydın'ın ağabeyi Fikret Aydın tarafından darp edilen Beşikdüzü Belediye Başkanı Organ Bıçakçıoğlu, AK Parti Trabzon Milletvekili Adnan Günnar ile birlikte makamında bir basın toplantısı düzenledi. Başkan Bıçakçıoğlu yaptığı açıklamada, "Bugün Beşikdüzü Belediye Başkanı olarak Beşikdüzü halkının temsilcisi, oy verdiği ve Beşikdüzü'ne belediye başkanı olarak seçtiği şahsıma karşı fiili tecavüz yapılmıştır. Tecavüzün yanında hem darp hem tehdit demokrasiye karşı olarak yapılmış hareket olarak algılıyorum. Ben 7 Haziran seçimleri öncesi yapmış olduğum her konuşmayı bilerek ve isteyerek Beşikdüzü Belediyesi internet sitesine koymuş birisiyim. Her konuşmamda şu cümlelerin altını çizerek; bu bir seçimdir, Allah uzun ömür verirse çok seçimler görürsünüz diye konuşmamı bitirirken ne olur ağız tadımızı bozmayalım, Allah rızası için keyfimizi kaçırmayalım. Ama görünen o ki birileri Milliyetçi Hareket Partisi'nden Yavuz Aydın kardeşimiz aday oldu ve kendisi de Beşikdüzülüdür, milletin verdiği kararı hazmedemediler. Beşikdüzü'nde hazmedemediler. Trabzon'da ikinci sıradan Beşikdüzü'nün tüm oylarını alsa zaten çıkamayacağı 8 Haziran sabahı belli olmuşken maalesef ağabeyi saat 16.15 civarında ondan on dakika önce İlçe Emniyet Müdürüm iki tane polis arkadaşımızla birlikte başkan yardımcımla beraber Beşikdüzü'ne kurulacak MOBESE sistemi ile ilgili protokolü imzalamak için misafirimdiler. Kendileri gittikten sonra bir vatandaşımızla görüşme esnası bitti ve bana "Havanı aldın mı yani rahatladın mı? Çalıştın da ne oldu, seni burada yaşatmayacağız, bunun hesabını soracağız" gibisinden tehdit ederek üzerime saldırdı. Boğuşma esnasında çok hırslanmış ki demek it dişlerini sırtıma geçirdi" dedi.

Kendisine saldıran şahsın ailesini tanıdığını ve kendileriyle bir ilişkilerinin olduğunu belirten Bıçakcıoğlu, "Ben bu aileyi tanırım, bütün dört kardeşlerini de tanırım. Ankara'dan tanırım, Beşikdüzü'nden tanırım. İlişkilerimiz 30 Mart seçim öncesine kadar iyiydi. Ondan sonra kendileriyle bir ilişkimiz olmamıştır. Ama bu seçim sathı malinde adaylıkları açıklandıktan sonra Beşikdüzü'nde birkaç kez bu arkadaşların tacizine uğradım. Bunları yudum yutmuş göründüm demokrasi ve Beşikdüzü'nde gerginlik olmaması adına, Beşikdüzü'ndeki kardeşliğin bozulmaması adına. Yaptıkları birkaç hareketi sizlere açıklıyorum. Seçimlerden 25 gün önce bu şahıs yine bu makama geldi, Başkan Yardımcım Mustafa beyin odasında kendisiyle görüştüm. Bana bu seçimlerin benim seçimim olmadığını, "çalışma, araziye çıkma, niye asılıyorsun" gibisinden üstü kapalı gözdağı vermeye çalıştı. Bizde AK Parti olarak bu seçimlerin Türkiye için, Beşikdüzü için önemli olduğunu kendilerine söyleyerek, Allah yollarını açık etsin diyerek başarılar dileyerek kendilerini uğurladım. Bu birinci hadiseydi. İkinci hadise ise yanlarında çalıştırdıkları eski bir milletvekilini bir hafta öncesi, pazartesi günü buraya göndererek, o da "niye çalışıyorsun, çalışmazsan olmaz mı, var tatile git, sen AK Partili değilsin sonradan geçtin. Bırak buradan bir milletvekili çıksın" gibisinden uyarılarına yok biz çalışacağız, bu parti bizim partimiz, bu ülke bizim ülkemiz, Beşikdüzü'nün yatırım alması için biz elimizden gelen gayreti ana kademe olarak, gençlik ve kadın kolları olarak çalışmalarımızı hiçbir seçimde olmadığından daha çok önemsediğimiz için yapacağız dedik" ifadelerini kullandı.

"Pazar günü seçimler yapılırken ilçe başkanım Harun Demirdi ile sandıkları dolaşmaya çıktığımda Dolanlı ile Çakırlı arasında karşıdan geldi ve bizim aracımızın önünü yine Fikret Aydın denen şahıs kesti" diyen Bıçakcıoğlu, "Bizim aracımızın üzerine kendi aracını sürdü, bunu da yuttuk. Dedik ki burada üç-beş saat kaldı, bunlar bir maraza çıkartmak istiyorlar. Bu marazalarına karşılık vermeyelim, sabırlı olalım ve seçimleri sağ salim atlatalım. Seçimler biter herkes yoluna gider. Ama bunlar mütayit defalar bu tür hareketlerde bulundular. Eşimle bir akşamüstü eve giderken bir ağabeyi de arabamın önüne kabadayı pozisyonu takınarak yürüdü, biz arabamız ile yayadan kaçarak yolumuza devam ettik. Bunları da görmedik duymadık kabul ettik. Bu günkü hareketi Beşikdüzü'ne yakıştıramadım. Bunu Beşikdüzü'nün demokrasi kültürüne yakıştıramadım. Beşikdüzü'nü sevenlere, sandık başına gidip tercihini kullananların tercihine yapılmış bir hareket olarak bunu gördüm. Ben bu Beşikdüzü'nde sandığa giden herkesi seviyorum. Hangi partiye oy verirse versin demokrasiyi sevenleri seviyorum. Oyun kutsallığına inanan insanları seviyorum. 14 ay zarfında yaptıklarımızı içine sindiremeyenler, Beşikdüzü'nü dağ başı sananlar, sahipsiz, kimsiz sananlar bize bu hareketi yapmıştır" diye konuştu.

Kendilerinden davacı olacağını söyleyen Bıçakçıoğlu, "Hem tehdit, hem darp hem de şantaj var ve sonuna kadar oy verenler adına bu davanın takipçisi olacağım. Bu gibi baskılar bizi hizmetten alıkoyamaz. Bunlar bizi Beşikdüzü'ne getireceğimiz hizmetlerden alıkoyamaz" şeklinde konuştu.