Gamze PİR BAYKUR

Mağusa’da 5 Temmuz 2014 tarihinde Ali Osman Uçanok’u ciddi şekilde darp ederek burun kemiğini, çene kemiğini ve elmacık kemiğini kırarak vahim bedensel zarara uğratan sanık Özcan Hangün, Akif Uygur, Ömer Satıağalar ve Cüneyt Arık’ın duruşması devam ediyor. Dün de kaldığı yerden devam edilen duruşmada meselenin tahkikat memuru Hasan Karagil, sanıkların avukatı Yunsal İlhan tarafından sorgulandı. Polis Memuru Karagil’in avukat tarafından sorgulanmasının ardından duruşma 8 Eylül 2015 tarihine ertelenedi. İddia Makamı adına davayı yürüten Savcı Ahmet Özlemler’in sıradaki tanığı ise sanık Hangün, Uygur, Satığalar ve Arık tarafından darp edilen Ali Osman Uçanok olacak.

İLHAN: “OLAY, SANIK HANGÜN’ÜN MÜDAHALESİ İLE BİTTİ…”

Geçtiğimiz duruşmada tanıklık ederek olayı anlatan ve sanıkların ifadeleri okuyan Polis Memuru Hasan Karagil, dün de sanıkların avukatı Yunsal İlhan tarafından istintaka tutuldu. İlhan, 5 Temmuz tarihinde meydana gelen olayın planlı olmadığı için sanık Özcan Hangün’ün bu olayı beklemediğini, olayın yaşanmaya başlamasıyla sanık Hangün’ün oturduğu yerden kalkarak ayırmak için araya girdiğini ve olayın sanık Hangün’ün müdahalesi ile bittiğini iddia etti. Tanık Polis Memuru Karagil, avukatın bu iddiasına karşılık olarak, sanık Hangün’ün iyi niyetli olmadığını, eğer iyi niyetli olsaydı ilk yumruktan sonra müdahale edeceğini ancak Hangün’ün bir süre olayı izlediğini söyledi. Avukat İlhan, iddialarına devam ederek Polis Memuru Karagil’e müşteki ile ailevi bağı olduğunu ve sık sık görüştükleri bu yüzden de taraflı bir şekilde tahkikat yaptığı yönünde iddialarda bulunurken, Karagil ise taraflı tahkikat yapmadığını söyledi.

8 EYLÜL’DE DEVAM EDİLECEK…

Sanıkların avukatı Yunsal İlhan’ın istintakının bitmesinin ardından, İddia Makamı adına davayı yürüten Savcı Ahmet Özlemler, bu meselede şikayetçi olan ve geçtiğimiz haftalarda mahkeme önünde yaşanan olaylardan dolayı şuanda cezaevinde hükümsüz tutuklu olarak bulunan Ali Osman Uçanok’u tanık olarak dinleteceğini belirterek, Uçanok’u mahkemede hazır edebilmek için tehir talep etti. Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi heyeti ise duruşmayı 8 Eylül tarihine tehir etti.