Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) 19. Oryantasyon Günleri kapsamında üniversiteye kayıt yaptıran yeni öğrenciler ve velileri için çeşitli kültür ve tanıtım turları düzenlendi. Etkinlikler kapsamında yeni gelen öğrenci ve velilerine yönelik düzenlenen şehir turları ile öğrencilerin üniversite ile çevreye uyum sürecinin desteklenmesi hedefleniyor.

Öğrencilere Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni (KKTC) ve DAÜ’yü yakından tanıtabilmek amacıyla 23 Eylül 2016 tarihinde Gazimağusa turu, 24 Eylül 2016 tarihinde Lefkoşa ve Girne turu, 25 Eylül 2016 tarihinde ise Karpaz turu gerçekleştirildi.

Yaklaşık 900 kişinin katıldığı Gazimağusa turunda Namık Kemal Zindanı, Venedik Sarayı, Lala Mustafa Paşa Camii, Othello Kalesi gibi Kıbrıs tarihini ve kültürünü yansıtan yerler ziyaret edildi. 27 otobüs ile yaklaşık 1300 yeni kayıtlı öğrenci ve velilerinin katılmış olduğu Lefkoşa-Girne turu kapsamında ise Selimiye Camii, Büyük Han, Bandabulya Çarşısı, Yiğitler Burcu, Girne Limanı, Girne Kalesi ve Bellapais Manastırı ziyaret edildi. Katılımın oldukça yoğun olduğu Karpaz turunda ise Ayios Philon Manastırı ve Apostolos Andreas Manastırı ziyaret edilen yerler arasındaydı.

Farklı kültür ve coğrafyalardan DAÜ’ye eğitim almaya gelen yeni öğrenciler için tarih ve kültür odaklı gezilerin yanı sıra, bilgilendirici toplantılar da yapılıyor. Söz konusu toplantıların ilki 23 Eylül 2016 tarihinde, Polis Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen “Kuzey Kıbrıs’ta Yaşam” konulu seminer oldu.

29 Eylül 2016 tarihinde ise DAÜ Psikolojik Danışmanlık, Rehberlik ve Araştırma Merkezi (PDRAM) tarafından “Çok Kültürlü Ortamdaki Zenginlik” ve Doç. Dr. Selcan Timur tarafından “Uluslararası Ortamda Yaşam” konularında seminerler düzenlenecek.

Hoşgeldin Gecesi ile Öğrenciler Kaynaşacak

DAÜ 19. Oryantasyon Günleri’nin sonunda 30 Eylül 2016 tarihinde yeni kayıtlı öğrencilerin Üniversiteye gelişlerini kutlamak, idari ve akademik birimlerle ve öğrenci kulüpleriyle tanıştırmak için “Hoşgeldin Gecesi” yapılacak. Saat 20:00’de, DAÜ Atatürk Meydanı’nda gerçekleştirilecek olan kokteylli gecede Fakülte ve Yüksekokul tanıtımları ile öğrenci kulüplerinin tanıtımları yer alacak. Gecede ayrıca çeşitli spor yarışmaları, sahne gösterileri, rekreasyon etkinliklerinin yanı sıra yeni gelen öğrencilere keyifli saatler yaşatacak konserler de yer alacak. Geceye katılan tüm yeni öğrenci ve velilerine Kıbrıs Mutfağı’na özgü lezzetler de ikram edilecek. Hoşgeldin Gecesi kapsamında üniversiteye yeni gelen öğrenciler sosyal bir ortamda biraraya gelme ve kaynaşma şansını yakalayacaklar.

_mg_4646.jpg

_mg_4692.jpg

_mg_4751.jpg

_mg_5221.jpg

_mg_5285.jpg

img_4586.jpg