Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) 2015 – 2016 Akademik Yılı Güz Dönemi Mezuniyet Töreni 9 Şubat 2016 Salı günü, saat 14:00’te, DAÜ Lala Mustafa Paşa Spor Sarayı’nda gerçekleştirilecek. DAÜ, büyük bir eğitim kurumu olarak öğrencisini karşılarken gösterdiği hassasiyeti ve heyecanı, öğrencilerini mezun ederken de göstermeye devam ediyor. DAÜ, 19 bini aşan öğrenci sayısı ile akademik hayatın yanında sosyal ve kültürel hayata da yön verip lokomotif görevini üstlenen bir eğitim kurumu olarak, 1300’e yakın mezun verecek olmanın heyecanını yaşıyor. 

2015 – 2016 Akademik Yılı Güz Dönemi Mezuniyet Töreni’nde, 925  önlisans ve lisans öğrencisi, 340 yüksek lisans ve doktora öğrencisi mezun olacak. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Türkiye Cumhuriyeti dahil toplam 106 farklı ülkeden gelen öğrencileri ile DAÜ, mezuniyet töreninin çoşkulu ve adına yakışır bir şekilde gerçekleşmesi için ilgili tüm birimlerle hazırlıklarını tamamladı.

Söz konusu törenin kusursuz olarak geçmesi için 8 Şubat 2016, Pazartesi günü, saat 09:30’da DAÜ Lala Mustafa Paşa Spor Salonu’nda genel bir prova düzenlenecek. Provanın ardından 2015 – 2016 Güz Dönemi mezunları ve ailelerinin onuruna, aynı gün saat 19:00’da Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı’nda Mezuniyet Resepsiyonu gerçekleştirilecek.

9 Şubat 2016 tarihinde düzenlenecek olan Mezuniyet Töreni Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından 2015 – 2016 Güz Dönemi Mezunları adına Türkçe ve İngilizce gerçekleştirilecek olan öğrenci konuşmaları ile başlayacak. Geleneksel sembolik ağaç dikimi sonrasında ise Üniversite adına DAÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Necdet Osam açılış konuşmasını gerçekleştirecek. Protokol konuşmaları sonrasında Fakülte / Okul ve Bölüm birincilerine protokol tarafından verilen diploma ve ödüllerin ardından doktora, yüksek lisans, lisans ve ön lisans mezunlarına diplomalarının verilmesi ile tören devam edecek.  

Tören, mezunların keplerini havaya atmasının ardından Türkiye’nin son zamanlarda yükselen ses sanatçılarından İrem Derici’nin konser vermesi ile sona erecek. DAÜ 2015-2016 Akademik Yılı Güz Dönemi Mezuniyet Töreni BRT 2, Kanal T, Diyalog TV, Kanal Sim ve DAÜ TV kanallarından canlı olarak yayınlanacak.