Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) 2016 – 2017 Akademik Yılı Açılış Töreni ve İlk Dersi 27 Ekim 2016 Perşembe günü, saat 10:00’da, Mustafa Afşin Ersoy Salonu’nda gerçekleştirilecek.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayacak olan törende daha sonra Eğitim Fakültesi, Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü’nün müzik dinletisi yer alacak. Müzik dinletisi ardından açılış konuşması DAÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Osam tarafından gerçekleştirilecek. Prof. Dr. Osam’ın konuşmasının ardından ise Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Eski Rektörü, Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Acar öğrencilere ve öğretim görevlilerine “Üniversite ve Toplum: Beklentiler, Eğilimler ve Öneriler.” konulu 2016 – 2017 Akademik Yılı’nın ilk dersini verecek.

Prof. Dr. Ahmet Acar Kimdir?

Lisans öğrenimini ODTÜ’de tamamladı. Yüksek lisans ve doktora derecelerini University of Pennsylvania’dan (Philadelphia, ABD) aldı. Prof. Acar, 1980 – 2016 yılları arasında ODTÜ İşletme Bölümü’nde tam zamanlı öğretim üyesi olarak çalıştı. İlgi alanları kantitatif karar verme modelleri ile stratejik planlama ve yönetimdir.

ODTÜ’de İşletme Bölüm Başkanı (1987-1994), İİBF Dekanı (1994-2000), Rektör Yardımcısı (2000-2008), ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampusu Kurucu Rektörü (2001-2006) ve ODTÜ Rektörü (2008-2016) olarak görev yaptı.

ODTÜ dışında, University of Pennsylvania’da araştırmacı, Hacettepe Üniversitesi’nde öğretim üyesi ve Yarmuk Üniversitesi’nde (Ürdün) misafir öğretim üyesi olarak çalıştı. Üniversitelerarası kurumların ve çok sayıda eğitim – araştırma kuruluşunun yönetim kurulunda başkan ve üye olarak bulundu.

Binghamton University (State University of New York) tarafından verilen “Fahri Doktora Derecesi”ne; İtalya Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı tarafından verilen “İtalya Dayanışma Liyakat Nişanı”na ve Hyogo Eyaleti Valiliği (Japonya) tarafından verilen “Uluslararası Dayanışma Liyakat Nişanı”na sahiptir. Toplumsal Etik Derneği’nce “Onur Ödülü”ne ve Kabataşlılar Derneği’nce “Adnan Kahveci Devlet Adamı Onur Ödülü”ne layık bulundu.