Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) İletişim Fakültesi, Radyo TV ve Sinema (RTVS) Bölümü tarafından düzenlenen Fone Film Festivali’nin üçüncüsü başladı.

DAÜ’den yapılan açıklamaya göre, dün öğleden sonra DAÜ Aktivite Merkezi Salonu’nda yer alan törende DAÜ RTVS Bölümü Başkanı Doç. Dr. Hanife Aliefendioğlu,Bölüm Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Yetin Arslan ve uluslararası kategori jüri üyesi sanatçı Anber Onar açılış konuşmalarını yaptı.

Eğitim Fakültesi, Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü korosunun sürpriz konserinin ardından özel gösterimler ve Kerem Bayraktaroğlu’nun yaptığı “Kısa Filmler İçin Karakter Yaratımı” atölye çalışması gerçekleştirildi.

Yarışma dışı gösterimlerin ardından Hrant Dink Vakfı’nın her yıl düzenlediği ve 18 filmden oluşan Vicdan Filmleri Yarışması’nın 2014 yılı seçkisi izlendi.

ANA TEMA: “BENİM MESELEM”

Her yıl bir tema ile düzenlenen Fone Fim Festivali’nin bu yılki teması “Benim Meselem.” Üç yıldır Halkbank sponsorluğunda düzenlenen festival, hem lise hem de uluslararası kategorilerde yarışan kısa filmcilere birincilik, ikincilik ve üçüncülük için para ödülü veriyor.

RTVS Bölüm Başkanı Doç. Dr. Hanife Aliefendioğlu’nun verdiği bilgiye göre; ülkede bir kısa film kültürü oluşturmak, kısa film yapmayı özendirmek amacıyla başlatılan festivalin yarışma bölümleri, ‘Liselerarası Kısa Film Yarışması’ ve 18 yaş üstü yetişkinlerin yarışmacı olabileceği ‘Uluslararası Kısa Film Yarışması’ kategorilerinden oluşuyor.

Aliefendioğlu, katılım sayısından ve katılımcıların çeşitliliğinden ve başka festivallerde işbirliği yapılmış olmasından çok memnun olduklarını belirtti.

Festival Komitesi’nden, RTVF Bölüm Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Yetin Arslan, 23’ü lise kategorisinden olmak üzere toplam 100 filmin festivale başvurduğunu, bu rakamın geçen yıllara göre çok yüksek olduğunu söyledi.

3. Fone Film Festival’inde ‘Uluslararası Yarışma Kategorisi’nde ön elemeden geçmiş filmleri Kıbrıslı Türk Sinema Yönetmeni Derviş Zaim, sanatçı Anber Onar, UKÜ İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Birsel Matara, kısa filmci ve gazeteci Vasvi Çiftçioğlu ile aktivist ve antropolog Olga Demetriou’dan oluşan jüri değerlendirdi.

‘Liselerarası Yarışma Kategorisi’nde yarışan filmlerinin jürisinde ise, fotoğrafçı Cemal Özay, kısa filmci ve köşe yazarı Elvan Levent ve DAÜ İletişim Fakültesi RTVS Bölümü öğretim görevlisi Ahmet Goran görev aldı.

1434117558.jpg

1434117591.jpg

1434117605.jpg

1434117620.jpg