DAÜ Halkla İlişkiler ve Basın Müdürlüğü’nün verdiği bilgiye göre, Fone Film Festivali bu yıl 11 – 12 Haziran 2015 tarihlerinde İletişim Fakültesi’nde gerçekleştirilecek.

Konuyla ilgili festival komitesi şu açıklamayı yaptı: “Söyleyecek sözü, anlatacak hikâyesi, kısaca bir meselesi olan herkesi kısa filmleriyle Fone Film Festivali’ne katılmaya davet ediyoruz. Türkiye Halk Bankası’nın bu yıl da sponsorluğa devam etmesinden dolayı mutluyuz.”

Festivalin bu yılki konusu ise “Benim Meselem”. Filmler lise ve 18 yaş üstü olarak iki farklı kategoride yer alacak ve çoğunluğu taşınabilir dijital cihazlarla çekilmiş kısa filmlerle yarışacak.

Ödüller var
Fone Film Festivali Organizasyon komitesi adına Radyo-TV,  Film ve Gazetecilik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Hanife Aliefendioğlu şu açıklamayı yaptı: “Bundan önceki iki film festivalinden öğrendiğimiz şeylerden biri; herkesin anlatacak bir hikâyesi olduğuydu. İçinde yaşadığımız bilgi toplumu ve mobil kültür bize hikâyelerimizi anlatacak çeşitli araçlar sunuyor. Bu nedenle bu yılki festivalimizin temasını ‘Benim Meselem’ olarak belirledik. Festivalimiz lise öğrencilerini ve 18 yaş üstü bütün gençleri mobil cihazları da kullanarak nasıl bir dünyada yaşadığımızı, yaşamak istediğimizi anlatan meselelerini içeren hikâyelerini paylaşmaya davet ediyoruz.”

Festival, önceki yıllarda olduğu gibi yarışmada dereceye giren filmlere para ödülü veriyor. Yapılan açıklamada, bu yıl uluslararası kategoride birinciye 4 bin TL, ikinciye 2 bin 500 TL ve üçüncüye bin 500 TL, liselerarası kategoride ise birinciye 2 bin TL, ikinciye bin 500 TL ve üçüncüye bin TL verileceği ifade edildi. İlgilenenler detaylı bilgiye yarışmanın Facebook sayfasından (facebook.com/groups/fonefilmfest) ya da festivalin resmi sitesi olan (fonefilmfest.emu.edu.tr) adresinden ulaşabilirler.