25 Şubat 2015 Çarşamba günü başlayan etkinlik, 27 Şubat 2015 Cuma günü sona erecek. Etkinliğin ikinci günü olan bugün (26 Şubat 2015 Perşembe) Bülent Ecevit Anadolu Lisesi, Türk Maarif Koleji, Lefkoşa Türk Lisesi, Sedat Simavi Endüstri Meslek Lisesi, Güzelyurt Meslek Lisesi, Değirmenlik Lisesi ve TED Koleji’nden 500’ü aşkın lise son sınıf öğrencisi, rehber öğretmenleri ve okul yetkilileri ile DAÜ’yü ziyaret etti.

Etkinlikte, lise son sınıf öğrencileri bir taraftan 120 farklı ülkeden 19 bini aşkın öğrencinin eğitim gördüğü DAÜ’deki uluslararası öğrenci profili ve kampüs yaşamını yakından görme fırsatı yakalarken, bir taraftan da mesleki konularda alanında uzman kişiler tarafından hem akademik birimler hem de meslekler ve kariyer planları hakkında bilgilendiriliyorlar.  

Kuzey Kıbrıs Turkcell, Heyday Müzik, Ektam Ltd. sponsorluğunda gerçekleştirilen “DAÜ 5. Tanıtım Günleri” kapsamında 27 Şubat 2015 Cuma günü ise Girne ve Güzelyurt Bölgesi liseleri DAÜ’yü ziyaret ederek yakından tanıma fırsatı bulacaklar.

Öğrenciler Ne Dedi?

Hatice Çetin - Sedat Semavi Endüstri Meslek Lisesi Son Sınıf Öğrencisi:

İlk defa gezme fırsatı buldum DAÜ’yü ve bundan dolayı çok mutluyum. Tanıtım gününü heyecanla bekliyordum DAÜ’ye gelmek için. Tam olarak karar vermedim hangi bölümü seçeceğimi, ancak bugün almış olduğum bilgilerin bana bir yol göstereceğinden eminim. DAÜ ilk tercihlerimin arasında.

Orhan Çokbekler - Lefkoşa Türk Lisesi Son Sınıf Öğrencisi:

Tanıtım günleri yararlı ve eğlenceli geçiyor. İstediğimiz bilgilere ulaşıyoruz ve bu bizler için önemli. DAÜ güzel, büyük ve gelişmiş bir üniversite.

Murathan Kaçar – Bülent Ecevit Anadolu Lisesi Son Sınıf Öğrencisi:

Fakültelerin hangi bölümleri içerdiğini öğreniyoruz, uzman kişilerle görüşüp bilgi alma şansı yakaladık. Bunların yanında DAÜ’nün eğitim kalitesi hakkında da bilgi sahibi olduk ve aldığım bilgiler doğrultusunda DAÜ’ye daha yakın olduğumu söyleyebilirim.

İpek Durmaz – Güzelyurt Meslek Lisesi Son Sınıf Öğrencisi:

DAÜ’ye ikinci gelişim, tanıtım günleri bilgi verici bir etkinlik. DAÜ kaliteli eğitim sistemine sahip ve bence KKTC’deki en iyi üniversitedir. Bilginin yanında düzenlenen aktivitelerle de eğlenceli zaman geçirdik.

Nizamettin Önal – Değirmenlik Lisesi Son Sınıf Öğrencisi:

Benim aklımda başka bir bölüm vardı ama burada aldığım bilgiler doğrultusunda fikrim değişti. Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü’nün bana daha uygun olduğuna karar verdim. Farklı liselerin bir arada olması da bence güzel ve burada çok güzel bir ilgiyle karşılandığımız için de mutluyum.

Söylem Çoli - Lefkoşa Türk Maarif Koleji Son Sınıf Öğrencisi:

Tanıtım günleri sorularımıza yanıt bulmamızı sağlıyor ve öğrenciler için faydalı bir gün oluyor. DAÜ’nün kaliteli bir eğitim kurumu olduğunu biliyorumdum ve burda da onu görme şansımız oldu.

Öğretmenler Ne Dedi?

Sündüz Koçarslan – Sedat Semavi Endüstri Meslek Lisesi İngilizce Öğretmeni:

2010 DAÜ mezunuyum ve bundan gurur duyuyorum. Kendi öğrencilerimi DAÜ’ye getirmek benim için ayrı bir heyecan, DAÜ’nün eğitim kalitesinin ayrıcalıklı olduğunu düşünüyorum. Bence DAÜ meslek liselerinin devamıdır ve öğrencilerimiz daha çok DAÜ’yü tercih ediyor.

Fatma Oğul - Bülent Ecevit Anadolu Lisesi Rehber Öğretmeni:

Her yıl okulumuzla birlikte tanıtım günlerine katılıyoruz, tanıtım günlerinin yararlı olduğunu düşünüyorum. Öğrenciler gezerek bölümler hakkında bilgi alıyorlar, merak ettikleri sorulara yanıtlar buluyorlar. Tanıtımın yanında etkinliklerle de güzel vakit geçiriyorlar.

Ali Erden – Değirmenlik Lisesi Rehber Öğretmeni:

Tanıtım günlerinde öğrencilerimiz bilgi alma fırsatı buluyorlar ve bu öğrencileri daha fazla motive ediyor. Etkinliklerle birlikte tanıtım günleri ilgi çekici oluyor ve öğrenciler bilgi alırken eğleniyorlar. DAÜ çok önemli atılımlar yaptı ve KKTC’nin en iyi üniversitesidir. DAÜ daha emin ve sağlam adımlarla ilerliyor ve bu öğrenci kalitesinin yükselmesini de sağlıyor.

Zalihe Saygılı – Lefkoşa Türk Lisesi Rehber Öğretmeni:

Her yıl katılıyoruz DAÜ’nün tanıtım günlerine ve uzman kişiler öğrencilerimizle bire bir ilgilenip bilgiler veriyorlar. Öğrenciler hem eğlenceli hem de bilgi paylaşımlı bir gün yaşıyorlar. Okulumuzda bizde yapıyoruz tanıtımlar üniversitelerle ilgili ancak burda yerin görmeleri öğrenciler için daha etkili oluyor.

Halide Rehber Liman – Lefkoşa Türk Maarif Koleji Rehber Öğretmeni:

DAÜ en çok tercih edilen üniversiteler arasında yer alıyor ve öğrencilerin de en çok merak ettikleri üniversiteler arasındadır. Öğrencilerin bire bir bilgi almaları çok önemli ve eğitimin İngilizce olması da avantaj yaratıyor. Ben de bir DAÜ mezunuyum ve bundan dolayı çok mutluyum.