Kütüphane Haftası etkinlikleri çerçevesinde bugün Doğu Akdeniz Üniversitesi Özay Oral Kütüphanesi’nde 30 Dakika’lık kitap okuma etkinliği düzenledi. Türkiye'de 81 il ile aynı anda DAÜ'de de Kütüphane Haftası etkinlikleri çerçevesinde 30 dakikalık açık havada kitap okuma etkinliği gerçekleştirildi.

Etkinliğe Gazimağusa Belediye Başkanı ve Doğu Akdeniz Üniversitesi V.Y.K. Başkanı İsmail Arter, Doğu Akdeniz Üniversitesi Rektör Vekili Necdet Osam, kütüphane çalışanları ve Doğu Akdeniz Doğa İlkokulu son sınıf öğrencileri katıldı.

Etkinlikte konuşma yapan İsmail Arter, "Kütüphane haftası olması nedeni ile hem DAÜ'de hem de diğer kurum ve kuruluşlarda farkındalık yaratma adına bir çok etkinlikler gerçekleştirilmektedir. Bu organizasyonu gerçekleştiren Kütüphane Müdürü Osman Soykan ve DAÜ Rektör Vekili Necdet Osam'a  teşekkür ederim. Kitap okuma bir alışkanlık haline getirilmesi lazım. Bunu da insanlarımızın ve özellikle gençlerimizin severek yapmalarını sağlamak gerekiyor. Zorla kitap okumak bir fayda kazandırmaz." şeklinde açıklamada bulundu.

DAÜ Rektör Vekili Necdet Osam ise "Kitap gerçek bir dosttur. İnsanın hayat yolundaki serüveninin hangi aşamalardan geçeceğini ve hangi noktalara ulaşabileceğini gösteren çok değerli bir yol göstericidir. Bu bakımdan gelişmiş toplumlardaki kitap okuma oranına baktığınız zaman son derece önemli rakamları görebilirsiniz. Bizim amacımız bu tür etkinliklerle kitap okunmasını sağlamak ve yolculuğumuzun hangi yönde gelişeceğini insanlara gösterebilmektir." dedi.

Etkinlikte son olarak konuşma yapan DAÜ Özay Oral Kütüphane Müdürü Osman Soykan'da, "Bu yıl Türkiye'de ve ülkemizde 51. Kütüphane Haftasını kutluyoruz. Doğu Akdeniz Üniversitesi Özay Oral Kütüphanesi olarak çeşitli etkinliklere ev sahipliği yapıyoruz. Etkinliklerimizden bir tanesi de bugün düzenlediğimiz 'Açık Havada 30 Dakika Sessiz Kitap Okuyoruz' etkinliğidir. Etkiliğimiz, Türkiye'de Kütüphaneciler Derneği önderliğinde düzenlendi. 'Kitapla Barışıyoruz'  sloganı ile Türkiye'de 81 ilde ve eş zamanlı olarak açık alanlarda kitap okuma etkinliğini gerçekleştirdik. DAÜ Kütüphanesi olarak bugün Gazimağusa Belediye Başkanı ve DAÜ Rektör Vekili bizimle birlikte bu etkinliğe katılarak kitap okumaları bizim için bir onur olmuştur." şeklinde konuştu.

img_1372.jpg

img_1375.jpg

img_1376.jpg

img_1377.jpg