Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Milli Eğitim Bakanlığı’nın işbirliği ile Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) tarafından düzenlenen “Geleneksel DAÜ Tanıtım Günleri” etkinliğinin altıncısı 26  Nisan 2016 tarihinde DAÜ Lala Mustafa Paşa Spor Sarayı’nda başladı. KKTC’deki lise son sınıf öğrencilerine yönelik olarak hazırlanan söz konusu organizasyonun ilk gününe Lefkoşa ve Girne bölgesi okullarından Anafartalar Lisesi, Bülent Ecevit Anadolu Lisesi, Lefkoşa Türk Lisesi, Haspolat Meslek Lisesi ve Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi katıldı.

İki gün boyunca 09:30 – 12:00 saatleri arasında ziyaret edilecek olan “DAÜ 6. Tanıtım Günleri” kapsamında, akademik etkinliklerin yanısıra lise son sınıf öğrencilerinin ilgisini çekecek çeşitli aktiviteler de yer alacak. Etkinlikte, lise son sınıf öğrencileri bir taraftan 106 farklı ülkeden 20 bin öğrencinin eğitim gördüğü DAÜ’deki uluslararası öğrenci profili ve kampüs yaşamını yakından görme fırsatı yakalarken, bir taraftan da mesleki konularda alanında uzman kişiler tarafından hem akademik birimler hem de meslekler ve kariyer planları hakkında bilgilendirilecekler. 

“DAÜ 6. Tanıtım Günleri” kapsamında 27 Nisan 2016 Çarşamba günü ise Gazimağusa ve İskele Bölgesi liselerinden Gazimağusa Türk Maarif Koleji, Namık Kemal Lisesi, Gazimağusa Meslek Lisesi, Gazimağusa Ticaret Lisesi, Dr. Fazıl Küçük Endüstri Meslek Lisesi, Doğu Akdeniz Doğa Koleji, Bekirpaşa Lisesi, Cumhuriyet Lisesi, Erenköy Lisesi, Polatpaşa Lisesi, İskele Ticaret Lisesi ve Karpaz Meslek Lisesi DAÜ’yü ziyaret ederek Üniversiteyi yakından tanıma fırsatı bulacaklar.

DAÜ Uluslararası İlişkiler ve Tanıtım İşleri’nden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Amca DAÜ Tanıtım Günleri’nin ilk gününe gerçekleştirdiği ziyaret sırasında yaptığı açıklamada DAÜ’nün dünyanın 106 farklı ülkesinden gelen 20 bine yakın öğrenciyi barındırdığını hatırlatarak, DAÜ’nün kendi ülkesinin öğrencilerine de önem verdiğini belirtti. Prof. Dr. Amca, gerçekleştirilen söz konusu etkinlik ile öğrencilerin DAÜ’yü yakından görme fırsatı yakaladığına değindi. Prof. Dr. Amca, önemli olanın herkesin değil başarılı öğrencilerin DAÜ’de eğitim almasını sağlamak olduğuna dikkat çekerek başarılı öğrencilerin her alanda başarı getireceğine inandığını da sözlerine ekledi. 

dsc_3199.jpg

Öğrenciler Ne Dedi?

Özlem Tomak – Bülent Ecevit Anadolu Lisesi Son Sınıf Öğrencisi:

Ben DAÜ’ye daha önceden gelmiştim. DAÜ çok güzel bir Üniversite ve alanında uzman bir eğitim kadrosuna sahip. Ben ileride Gastronomi ve Mutfak Sanatları alanında eğitim almayı düşünüyorum. DAÜ tercihlerim arasında olan bir üniversite. Gerçekleştirilen Tanıtım Günleri sayesinde bölümler hakkında detaylı bilgi alabildik. Karar vermemiz açısından kesinlikle yararlı olduğunu düşünüyorum.

Hilmi Miralay – Lefkoşa Türk Lisesi Son Sınıf Öğrencisi:

DAÜ’ye daha önceden gelmiştim ve ne kadar güzel ve büyük bir kampüsü olduğunu biliyordum. DAÜ yeni ufuklara açılan bir kapı gibi. Kaliteli eğitim verdiğine inanıyorum. Çevremde DAÜ’de eğitim alan çok arkadaşım var ve hepsi de aldıkları eğitimden ve DAÜ’den memnunlar. Ben ileride DAÜ’de eğitim almayı düşünüyorum. Tanıtım Günleri sayesinde de bölümler hakkında detaylı bilgi sahibi oldum. Etkinlik oldukça güzel ve faydalı.

Salise Özmertler – Anafartalar Lisesi Son Sınıf Öğrencisi:

DAÜ’ye ikinci kez geliyorum. DAÜ çok güzel bir üniversite. DAÜ’nün eğitim kalitesinin çok güzel olduğunu duydum. Ben henüz hangi alanda eğitim almak istediğime karar veremedim. Tanıtım Günleri sayesinde bölümler hakkında detaylı bilgi alabildim. DAÜ tercihlerim arasında olan bir üniversite ve Tanıtım Günleri sayesinde karar vermede zorlanmayacağımı düşünüyorum.

Özdemir Özdoğdu – Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi Son Sınıf Öğrencisi:

DAÜ’nün KKTC’de eğitim veren Üniversiteler arasında en iyi olduğunu düşünüyorum. Ben Müzik Öğretmenliği alanında eğitim almak istiyorum ve DAÜ tercihlerim arasında olan bir üniversite. DAÜ’de okuyan arkadaşlarım sayesinde bazı derslere girip izleme şansına da sahip oldum. DAÜ’de gerçekten alanında uzman kişiler tarafından eğitim veriliyor. Tanıtım Günleri ise oldukça güzel ve yararlı geçiyor. DAÜ’yü daha yakından tanıma fırsatı yakaladık.

Ceren Özbilen – Haspolat Meslek Lisesi Son Sınıf Öğrencisi:

DAÜ’ye ilk kez geliyorum. DAÜ gerçekten çok güzel ve büyük bir kampüse sahip. Ben Tıbbi Dökümantasyon alanında eğitim almayı düşünüyorum. DAÜ tercihlerim arasında olan bir üniversite. Tanıtım Günleri sayesinde bölümler hakkında detaylı bilgi sahibi oldum. Hem bölümleri hem de Üniversiteyi daha iyi tanıdığıma inanıyorum.

dsc_3182.jpg

Rehber Öğretmenler Ne Dedi?

Zalihe Saygılı – Lefkoşa Türk Lisesi Rehber Öğretmeni:

DAÜ’nün gerçekleştirdiği Tanıtım Günleri etkinliğine her yıl geliyoruz. Öğrencilerimiz açısından kesinlikle faydalı olduğunu düşünüyorum. Öğrenciler hem üniversiteyi yakından görme şansına sahip oluyorlar hem de merak ettikleri soruların cevabını yerinde öğrenme şansını yakalıyorlar. Öğrencilerin karar vermesinde yararlı olacağı inancındayım.

Ayşegül Bükük – Haspolat Meslek Lisesi Rehber Öğretmeni:

Her sene katıldığımız bir organizasyon ve gerçekten yararlı olduğunu düşünüyorum. Gerçekleştirilen gösteri ve sunumlar güzel. Öğrenciler standları gezerek bilgi sahibi olabiliyorlar. Öğrencilerin bilgi alması ve ileride okumayı düşündükleri okul ile bölümler hakkında detaylı bilgi alabilmeleri çok güzel. Tanıtım Günlerine katıldığımız için memnunuz.

dsc_3244.jpg

dsc_3264.jpg

dsc_3269.jpg