Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı’nın işbirliği ile Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) tarafından düzenlenen “Geleneksel DAÜ Tanıtım Günleri” etkinliğinin altıncısı başlıyor.

DAÜ Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden verilen bilgiye göre bu yıl 26-27 Nisan  tarihlerinde gerçekleştirilecek etkinlik her  yıl olduğu gibi DAÜ Lala Mustafa Paşa Spor Sarayı’nda yer alacak.

KKTC’deki lise son sınıf öğrencilere yönelik hazırlanan organizasyonda, öğrenciler DAÜ tarafından okullarına gönderilecek otobüslerle DAÜ’ye gelerek, üniversite bünyesindeki tüm akademik ve sosyal birimleri tanıma fırsatı yakalayacaklar.

İki gün boyunca 09.30-12.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek “DAÜ 6. Tanıtım Günleri” kapsamında, akademik etkinliklerin yanı sıra lise son sınıf öğrencilerinin ilgisini çekecek çeşitli aktiviteler de yer alacak.

Etkinlikte, lise son sınıf öğrencileri bir taraftan 106 farklı ülkeden 20 bin öğrencinin eğitim gördüğü DAÜ’deki uluslararası öğrenci profili ve kampus yaşamını yakından görme fırsatı yakalarken, bir taraftan da mesleki konularda alanında uzman kişiler tarafından hem akademik birimler, hem de meslekler ve kariyer planları hakkında bilgilendirilecekler.

“DAÜ 6. Tanıtım Günleri”nde yarın Lefkoşa, Girne ve Güzelyurt Bölgesi liseleri, 27 Nisan Çarşamba günü ise Gazimağusa ve İskele  Bölgesi liseleri DAÜ’yü ziyaret ederek üniversiteyi yakından tanıma fırsatı bulacak.