Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Mimarlık Fakültesi ve Tasarım Kulübü tarafından organize edilen 6. Uluslararası Tasarım Haftası bu yıl ‘3S: Sound-Space-Soul (Ses-Mekan-Ruh)’ temasıyla, 16 – 20 Mayıs, 2016 tarihleri arasında Mimarlık Fakültesi’nde gerçekleşecektir.

DAÜ 6. Uluslararası Tasarım Haftası aktiviteleri dahilinde, farklı disiplinlerin bir araya gelebileceği bir platform oluşturarak, tasarım öğrencilerine, verilen eğitimin yanında farklı atölye çalışmaları, seminerler ve diğer aktivitelerle yeni bilgiler ve deneyimler kazandırmak ana hedef olmuştur.

16 Mayıs 216 Pazartesi sabahı, alanında isim yapmış mimar, endüstri ürünleri tasarımcısı ve sanatçı olan Yılmaz Zenger, Mimar Iliona Outram Khalili ve DAÜ İletişim Fakültesi Dekanı Ümit İnatçı’nın davetli panelist olarak katılacakları açılış, DAÜ Mehmet Tahiroğlu Salonu’nda (Mavi Salon) yapılacaktır.

Açılış sonrası başlayacak atölye çalışmaları 3 gün süre ile devam edecektir. Bu yıl davetli tasarımcı, mimar, akademisyen ve sanatçılardan oluşan atölye yürütücüleri ile 12 farklı atölye eş zamanlı olarak Mimarlık Fakültesi’nde gerçekleşecektir. Atölye çalışmaları, 18 Mayıs Çarşamba akşamı, performans gösterileri, müzik dinletileri ve katılımcılara belgelerinin verilmesi ile sona erecektir.

6. Uluslararası Tasarım Haftası’nın son aktivitesi ise 20 Mayıs Cuma gün, DAÜ-Mimarlık Fakültesi  Tasarım-Araştırma Merkezi (TASAR) tarafından tasarlanan, Yeşil Bina temalı, DAÜ yeni merkezi derslik binası ve Eğitim Fakültesi binasının proje sunumu ile sona erecektir.