Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Eğitim Fakültesi, Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü, Müzik Öğretmenliği Programı Öğretim Görevlisi ve Koro Şefi Erkan Dağlı’nın moderatörlüğünde gerçekleştirilen “Ada Işığı” sanat ve kültür programına bu hafta besteci müzisyen Eliz Fellahoğlu konuk oldu. Eliz Fellahoğlu programda, KKTC’deki müzik piyasası ile ilgili görüşlerini paylaştı.

Ülkemizde çok zor şartlarda müzik yapıldığından söz eden Fellahoğlu, programda piyasaya ve medyaya bu konuda sitem etti. Fellahoğlu, “Müzik piyayası maalesef bozulmuştur. Nerede çalacağımızı, hangi tarzda repertuar hazırlayacağımızı bilemez olduk. Her canı isteyen sahne almaya başladı ve bu durum ile birlikte haksız bir rekabet ortamı oluştu, kalitemi koruyabilmek için mücadele ediyorum.” diyerek serzenişte bulundu. Türkiye’de albüm çalışmaları ve klip çekimleri gerçekleştiren Eliz Fellahoğlu, mesleğinin kendisini çok yorduğunu ve üç yıl içerisinde Türkiye’de “Best of Eliz Fellahoğlu” albümü çıkararak müzik kariyerine nokta koymayı amaçladığını dile getirdi. Fellahoğlu, Türkiye’de televizyon programlarına çıkabilmek için, klip yayını yapabilmek için para ödenmesi gerektiğini söyleyerek, müzisyenler için kapitalist bir ortamın oluşmasından duyduğu memnuniyetsizliğini ifade etti.

Türkiye çalışmalarından sonra Kıbrıs’a geldiğinde de yine üzücü bir ortamla karşılaştığını bildiren Fellahoğlu, Kıbrıslı sanatçılara bedava şarkıcı gözüyle bakıldığından, medyanın kendi sanatçılarına değer vermediğinden yakındı. Kıbrıslı sanatçıların bu şekilde kendilerini geliştiremeyeceğinden ve bu durumun sanatçıları bezdirdiğinden bahseden Fellahoğlu, televizyonlarda, gazetelerde, top20 listelerinde sadece Türkiyeli sanatçıların yer bulmasından duyduğu rahatsızlığı dile getirdi.

 

Ada Işığı programının sonunda Erkan Dağlı ise hazırlıklarını tamamladıkları 100 Ses Koro Okulu Kış Kampı organizasyonundan söz etti. Dağlı, 1 - 5 Şubat 2016 tarihinde, 100 Ses Koro Okulu Kış Kampı’nın DAÜ evsahipliğinde gerçekleştirileceği ve Türkiye’den çeşitli eğitmenlerin, müzik bölümü öğrencilerinin kampa katılmak üzere ülkemize geleceği müjdesini verdi. 100 Ses Koro Okulu Kış Kampı’nın Genel Koordinatörlüğünü Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Koro Şefi Mete Gökçe gerçekleştiriyor. Projeyi İzmir Karşıyaka Korosu Şefi Süreyya Okşan Alparslan, Karadeniz Teknik Üniversitesi Koro Şefi Aydın Özlem, Piyanist Selen Balıkçı ve DAÜ Koro Şefi Erkan Dağlı birlikte yönetiyorlar.

Ada Işığı programının söz konusu bölümü 16 Ocak 2016 Cumartesi günü, 20:15 – 21:00 saatleri arasında, Kanal SİM’de yayınlanacaktır.