Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Eğitim Fakültesi, Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü, Müzik Öğretmenliği Programı Öğretim Görevlisi ve Koro Şefi Erkan Dağlı’nın moderatörlüğünde gerçekleştirilen “Ada Işığı” sanat ve kültür programına bu hafta New York Devlet Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Bölüm Başkanı Ziya Arnavut konuk oldu. Söz konusu programda “Eğitim” konusu ele alındı.

Eğitim konusunun irdelendiği programda, Ziya Arnavut Amerika’daki eğitim, eğitim alanı ve sistemi hakkında geniş bilgiler verdi. KKTC’de üniversite eğitimi sonrası öğrencilerin karşılaştıkları hayat koşulları ve durumlar hakkında değerlendirmelerin yapıldığı programda, KKTC’deki çevre sorunları da ele alındı. Dünyadaki geçerli meslek konusuna da değinen Arnavut, gençlere bunlar hakkında yapmaları gerekenleri ve tavsiyelerde bulundu.  Dünyadaki iş imkanları ve iş imkanlarında bilgisayar alanının etkisi ve önemi konusunda bilgiler veren Arnavut, gençlere eğitim öncesi ve sonrası neler yapabilecekleri ve iş hayatı hakkında da tavsiyeler verdi.

Ada Işığı programının söz konusu bölümü 1 Ağustos 2015 Cumartesi günü, 20:30-21:15 saatleri arasında, tekrarı ise 2 Ağustos 2015 Pazar günü, 12:30-13:15 saatleri arasında Kanal SİM’de yayınlanacaktır.