Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Spor Bilimleri Öğretim Görevlisi, Spor Yazarı Ahmet Özyaşar’ın moderatörlüğünü gerçekleştirdiği “Akademik Spor” adlı spor programına bu hafta Her Daim Dostlar Grubu Kurucu Üyeleri Yusuf Şentuğ ve Aykan Sahir konuk oldular. Söz konusu programda “Sosyal Sorumluluk Bilinciyle Spor” ele alındı.

Her Daim Dostlar Grubu üyeleri grubun nasıl ortaya çıktığını anlattı. Başlarda sohbet ve sağlıklı kahvaltı yapabilmek adına bir grup çevre ve sağlık sever dostun Cumartesi günleri buluşmaya başladıklarını bildiren Yusuf Şentuğ, grubun sonralarda doğa sporu ve çevre temizliği etkinlikleri yapmaya dönüştüğünü bildirdi. Sahilde gerçekleştirdikleri yürüyüşler esnasında karşılaştıkları çöp manzaraları karşısında oldukça rahatsızlık duyduklarından bahseden Aykan Sahir ise, grup olarak her hafta Cumartesi günleri sabah saat 6.00 civarında toplanıp belli bölgelerden çöp toplamayla başladıklarını anlattı. Sahir, 13 kişiyle yola çıktıklarını bildirerek, esas amaçları olan sağlıklı yaşam ve çevre temizliği bilincini arttırmayla bu sayının 50’ye çıktığına değindi. Temizlik sonrası belediyelere bilgi verdiklerini söyleyen grup üyeleri, Gazimağusa ve Yeniboğaziçi Belediye Başkanları’nın da desteklerinden ötürü teşekkür ettiler. Grup üyeleri ayrıca sosyal medya aracılığıyla etkinlik planlarını takipçilerle paylaştıklarını ifade ettiler. Programda daha sonra grubun diğer üyeleri, destek verenlerle ilgili bilgiler ve gelecek planları paylaşıldı.

“Akademik Spor” adlı programın söz konusu bölümü 24 Eylül 2014 Çarşamba günü, 20.30 – 21.15 saatleri arasında, AS TV kanalında yayınlanacaktır.