Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Bilgisayar ve Teknoloji Yüksek Okulu’nun (BTYO) 2 ve 3 yıllık 9 programının ASIIN akreditasyonu aldığı bildirildi.

DAÜ’den verilen bilgiye göre, yeni alınan akreditasyonlarla birlikte BTYO akreditasyonlu program sayısını 12’ye çıkardı. DAÜ BTYO Müdürü Doç. Dr. Mustafa İlkan ve öğretim görevlileri DAÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Necdet Osam’ı ziyaret ederek akreditasyon alan 9 programın sertifikalarını takdim etti.

DAÜ BTYO’nun bünyesinde bulunan Elektrik ve Elektronik Teknolojisi (2 ve 3 yıllık), İnşaat Teknolojisi ( 2 ve 3 yıllık), Bilgisayar Programcılığı (2 ve 3 yıllık), Biyomedikal Cihaz Teknolojisi (2 ve 3 yıllık) ve Harita ve Kadastro (2 yıllık)  programları yapılan çalışmalar sonucu akreditasyon almaya hak kazandı.

İLKAN

DAÜ BTYO Müdürü Doç. Dr. Mustafa İlkan BTYO’nun DAÜ’de kurulan ilk akademik birim olduğunu ifade etti. DAÜ BTYO’nun ülkenin tek ve ilk örgütlenmiş yüksek okulu olduğunu dile getiren Doç. Dr. İlkan, alanında uzman ara elemanlar yetiştirdiğini de sözlerine ekledi.

OSAM

DAÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Necdet Osam, mutlu, gururlu ve onurlu olduklarını, üniversite kavramında sayıdan öte değerlerin olduğunu, DAÜ’nün eğitim kalitesinden ödün vermeyen bir üniversite olduğunu kaydetti. Osam, “DAÜ yönetsel ve akademik bağlamda kalite standartlarını en üst düzeyde tutan bir üniversitedir” ifadelerini kullandı.

1458997249.jpg

1458997250.jpg

1458997248.jpg