Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Fen ve Edebiyat Fakültesi, Biyolojik Bilimler Bölümü Öğretim Üyesi ve Su Altı Araştırma ve Görüntüleme Merkezi Başkanı Yrd. Doç. Dr. Burak Ali Çiçek ve  Deep Dive Dalış Merkezi Direktörü Erol Adalıer’in moderatörlüğünde gerçekleştirilen “Çevre ve İnsan” programına bu hafta  KKTC Seracılar Birliği Başkanı Mahmut Doğan ile Şen Kardeşler Zirai İlaç ve Gübre Bayii Direktörü, Ziraat Mühendisi Tahsin Şen konuk oldu. Söz konusu programda “Tarımsal Üretimin Sorunları” ele alındı.

Programın başında tüketiciler arasında endişe yaratan hormon konusuna değinildi. Geçmiş yıllarda kalıntı ve hormon ile ilgili yapılan hatalardan ötürü bir takım sıkıntıların var olduğu, ancak günümüzde bunun aşıldığına vurgu yapılan programda tüketicilerin piyasadaki ürünlere güvenebileceği aktarıldı.

Üreticiler ayrıca Türkiye’den gelecek olan suyun Maraş bölgesine tarımsal sulama olarak verilmeyeceğini öğrendiklerini ve bunu hayretle karşıladıklarını ifade ettiler. Ziraat Mühendisi Tahsin Şen, ülkedeki sebze meyve pazarının %65-70’inin Maraş bölgesinden karşılandığına dikkat çekerek, gelecek olan suyun bu bölgeye dağıtılmayacak olmasının düşündürücü olduğunu kaydetti. Maraş bölgesinden üreticilerin katıldığı programda ayrıca, ülkedenin tarım konusundaki politikası değerlendirildi. 

“Çevre ve İnsan” adlı programın söz konusu bölümü 11 Ocak 2016 Pazartesi günü, 19.45 – 20.30 saatleri arasında, BRT 2 kanalında yayınlanacaktır.