Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Eczacılık Fakültesi 2015 – 2016 Akademik Yılı’na hazırlanıyor. İngilizce dilinde eğitim veren DAÜ Eczacılık Fakültesi 5 yıllık B. Pharm. ve 6 yıllık Pharm. D. olmak üzere iki farklı müfredatta eğitim sunuyor.

En Fazla Yabancı Uyruklu Öğrenciye Sahip Fakülte 

Birçok farklı ülkeden gelen öğrenci profili ile çok kültürlü bir eğitim ortamı sunan DAÜ Eczacılık Fakültesi, her geçen gün aldığı akademik başarılarla daha da güçlenmeye devam ediyor. DAÜ Eczacılık Fakültesi, öğrenci profilinin yüzde seksen üzerinde Türkiye ve Türk Cumhuriyetleri dışından gelen öğrenciler olması sebebiyle, bu alanda Türkiye ve KKTC’deki kırkın üzerindeki Eczacılık Fakülteleri arasında ilk sırada yer alma özelliğine sahip.

Sahip olduğu her bir farmasötik alana spesifik öğrenci laboratuvarları ve bu laboratuvarlardaki günümüz eğitim sisteminin gerektirdiği modern sofistike cihazlarla DAÜ Eczacılık Fakültesi, öğrencilerine kaliteli ve çağdaş bir eğitim vermeyi sürdürüyor. Güçlü akademik kadrosu ve bilimsel araştırmaya verdiği önemle DAÜ Eczacılık Fakültesi, 21. yüzyıl eczacılarını global ölçekte eczanelere, hastanelere, ilaç fabrikalarına, Ar-Ge kurumlarına ve akademiye hizmet verecek şekilde yetiştiriyor. DAÜ Eczacılık Fakültesi öte yandan, her yıl düzenli olarak gerçekleştirilen bilimsel toplantılar ve organizasyonlar ile öğrencilerini pek çok farmasötik alanda kariyer sahibi iş adamları ve bilim adamları ile buluşturmaya da devam ediyor.