Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü çeşitli etkinliklerde yer aldı. Teorik eğitimin yanında pratik eğitime de önem veren DAÜ Turizm Fakültesi, katıldığı etkinliklerle öğrencilerin yıl içerisinde öğrendiklerini pratiğe dökmesine yardımcı oluyor.

'Pastacılıkta Yeni Ufuklar' Etkinliği

DAÜ Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Bülent Çıraklı Sanayi  Ltd. ve Unilever'in, pastacılık ve endüstriyel gıda sektörlerinde, satış, pazarlama ve ticari faaliyetlerini yürüten şirketi olan UNİPRO tarafından düzenlenen 'Pastacılıkta Yeni Ufuklar'  etkinliğine katıldı. Söz konusu etkinliğe katılan bölüm öğrencileri farklı üretim ve uygulama yöntemlerini hem gözlemleme hem de uygulama şansı yakaladılar. Söz konusu etkinlikte öğrenciler, konusunda uzmanlaşmış ustaların bilgi birikimi ve ustalıklarını yakından inceleme fırsatı buldular.

I. Üniversiteler Arası Yemek Yarışması’nda DAÜ Öğrencisi Birincilik Elde Etti

DAÜ Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) eğitim veren Gastronomi öğrencilerinin katıldığı I. Üniversiteler Arası Yemek Yarışması’na katıldı. Yarışmada DAÜ takımından Rıdvan Karataşlı ana yemek kategorisinde birincilik ödülüne layık görüldü. Öğrenciler katıldıkları yarışmalar ile deneyim ve özgüven elde ederek mezun olmadan önce sektörel hayattaki rekabeti yaşama fırsatı buldular.

DAÜ’de ÇODAM Yaz Bilim Kampı Gerçekleştirildi

DAÜ Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, Keçiören Belediyesi Ankara Çocuk Danışma Merkezi (ÇODAM), ve Üstün Zekalı ve Yetenekli Çocuklar Derneği (ÜZYEÇDE) ortak çalışmasıyla ÇODAM Yaz Bilim Kampı bu yıl ilk kez DAÜ’de gerçekleştirildi. 20’yi aşkın çocuğun katıldığı söz konusu etkinlikte DAÜ Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri Kıbrıs mutfağını ve kültürünü yansıtan yemekler yaparak katılımcılara Kıbrıs kültürünü tanıtmaya çalıştılar.

DAÜ Yöresel Anadolu Kültür Festivali’nde

Gazimağusa Belediyesi ile birlikte düzenlenen Yöresel Anadolu Kültür Festivali’ne katılan Gastronomi öğrencileri Anadolu bölgesine ait yemekleri açtıkları standlarda tanıtmaya çalıştılar. 5 farklı bölgenin yemeklerinin pişirildiği etkinlikte öğrenciler yemek kültürlerini katılımcılara tanıttı. 

bilim-kampi-2.jpg

bilim-kampi.jpg

cratos.jpg

pastacilikta-yeni-ufuklar.jpg

yoresel-anadolu.jpg

yoresel-anadolu-001.jpg