Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) ile İtalya’nın önde gelen kurumlarından “Yabancılar İçin İtalyan Mutfağı Enstitüsü” (Italian Culinary Institute For Foreigners - ICIF) arasında imzalanan işbirliği protokolü kapsamında DAÜ Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları programı öğrencileri İtalya’ya ziyaret gerçekleştirdi.

2010 – 2011 Akademik Yılı’nda eğitime hayatına başlayan ve 2011 – 2012 Akademik Yılı sonunda ilk mezunlarını veren DAÜ Turizm Fakültesi, Aşçılık Önlisans Programı’nın görmüş olduğu talep ve gastronomi alanının cazip olmasının yanı sıra, gelecek vaadeden mesleklerin başında gelmesi nedeniyle 2014 – 2015 Akademik Yılı’ndan itibaren Gastronomi ve Mutfak Sanatları Lisans Programı da 75 öğrenci ile eğitim hayatına başlamıştı. Öğrencilerin küreselleşen dünyada daha iyi yerlere gelebilmesi amacıyla Fakülte yönetimi, başlatılan çalışmalar sonucunda Yabancılar İçin İtalyan Mutfağı Enstitüsü  (Italian Culinary Institute For Foreigners- ICIF)  ile  geçtiğimiz dönemde  anlaşma imzalanmıştı.

Prof. Dr. Osam: “Öğrencilerimizin böylesine önemli bir okul’da eğitim almaları son derecede önemli ve gurur verici”

DAÜ Rektör Vekili Pof. Dr. Necdet Osam, İtalya’nın en önemli mutfak sanatları eğitim merkezi olan ICIF’in dünya genelinde okullar zincirine sahip olan önemli bir eğitim kurumu olduğunu  dile getirerek  böylesine önemli bir okul ile işbirliği yapmanın gurur verici olduğunu belirtti. Prof. Dr. Osam, DAÜ Turizm Fakültesi’nin başarılı çalışmaları sonucunda ICIF’le işbirliği  başlatıldığını kaydederek bu işbirliğinin ilk sonuçlarının  görülmeye  başlanmasının kendilerini son derecede memnun etttiğini vurguladı.

Prof. Dr. Osam, Turizm Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Hasan Kılıç’a ve ekibine teşekkürlerini ileterek İtalya’nın lezzetin merkezi olduğunu ve öğrencilere bu kurum aracılığıyla farklı lezzetlerin öğretilmesinin de çok önemli olduğunu aktardı. Prof. Dr. Osam, işbirliği çalışmalarının gerek İtalya’da gerekse DAÜ’de organize edilecek yemek programları ile yurt dışı açılımlarını daha da geliştireceklerini ifade etti. 

Prof. Dr. Kılıç: “Hedef Gastronomi ve Mutfak Sanatları Eğitiminde Uluslararası  deneyim kazanmış Gurme Şefler yetiştirmek”

DAÜ Turizm Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Hasan Kılıç, Fakülte açısından çok önemli bir işbirliğini hayata geçirdiklerini belirterek ilk olarak 10 kişilik öğrenci grubunu yolcu ettiklerini  ikinci grubun da çok yakında eğitimlerine başlayacağını vurguladı. 2010 yılında Aşçılık Önlisans Programı’nın açılması ve ilgi görmesi üzerine, 2014 yılında dört yıllık Gastronomi ve Mutfak Sanatları Lisans Programı’nı hayata geçirdiklerini bildirdi. Temel hedeflerinin var olan akademik programlarının bir gereği olarak öğrencileri yurtdışı bağlantılarıyla geleceğe hazırlamak olduğunu kaydeden Prof. Dr. Kılıç, Çin, Brezilya, Kore gibi dünyanın birçok ülkesinde şubesi bulunan İtalya’nın önde gelen kurumlarından profesyonel şeflik eğitimi veren  ICIF ile işbirliği yapmanın kendi eğitim programlarının planlanması ve potansiyel öğrencilere  hedef konması açısından çok önemli olduğunu vurguladı.

DAÜ’de bu eğitimi alan öğrencilerin çok şanslı olduklarını ifade eden Prof. Dr. Kılıç  ayrıca ICIF’de görev yapan  İtalyan Şef’lerin de Üniversiteye davet edileceğini ve  İtalyan mutfağının tüm detay ve  mutfak sırlarının uygulamalı olarak öğrencilere  öğretilebileceğini vurguladı. Prof. Dr. Kılıç eğitim çerçevesinde öğrencilerin alacakları eğitimin yanında Michelin yıldızlı restoranlarda çalışma şansına da sahip olacaklarını bildirdi.