Doğu Akdeniz Üniversitesi’nin (DAÜ) KKTC vatandaşı ve lise eğitimini KKTC’de tamamlayan TC öğrencilerine yönelik Giriş ve Burs Sınavı 7 Haziran Salı günü yapılıyor.

Gazimağusa’da DAÜ Kampüsü, Lefkoşa’da ise Türk Maarif Koleji olmak üzere 2 merkezde yapılacağı sınav saat 09:30’da başlayacak ve 12:00’de sona erecek.Sınava girecek olan öğrencilerin sınav günü saat 09:00’da sınav merkezlerinde hazır bulunmaları ve yanlarında kimlik kartları ve sınav giriş belgesi olması gerektiği vurgulandı.

Sınava, KKTC vatandaşı lise mezunu veya mezun adayı öğrenciler ile lise öğrenimini kesintisiz olarak KKTC’de örgün eğitim veren bir eğitim kurumunda tamamlayarak mezun olan veya mezun adayı TC vatandaşı öğrenciler girebilecek.

BAŞVURULAR 2 MAYIS’TA BAŞLIYOR

DAÜ’den yapılan açıklamaya göre, sınava başvurular 2 Mayıs –6 Haziran tarihleri arasında kabul edilecek. Başvurular, Gazimağusa’da DAÜ Öğrenci İşleri Müdürlüğü ile 23 Mayıs 2016 tarihinden itibaren Lefkoşa’da Atatürk Öğretmen Akademisi’ndeki DAÜ Sınav Başvuru Merkezi’nde yapılabilecek. Sınava başvurular ayrıca daha sonra duyurulacak bir program çerçevesinde KKTC liselerine yapılacak olan ziyaretler esnasında da yapılabilecek.

Açıklamada, sınava giriş harcının 50 Türk Lirası olduğu, sınav harcının Kooperatif Merkez Bankası’nın herhangi bir şubesinden DAÜ’nün 100640 numaralı hesabına veya Lefkoşa’da DAÜ Sınav Başvuru Merkezi’ne başvuru esnasında yatırılabileceği belirtildi. Ayrıca okul ziyaretlerinde başvuru sırasında da sınav giriş harcının ödenebileceği belirtildi.

Sınava başvuracak KKTC vatandaşı aday öğrencilerden, “KKTC kimlik kartı fotokopisi, banka dekontu ve 2 adet vesikalık fotoğraf”; TC vatandaşı öğrencilerden ise “lise öğrenimini kesintisiz olarak KKTC’de örgün eğitim veren bir eğitim kurumunda okuyor olduğuna veya mezun olduğuna dair belge, TC nüfus cüzdanı fotokopisi, banka dekontu ve 2 adet vesikalık fotoğraf” talep ediliyor.

SINAVDA UYGULANACAK TESTLER VE PUAN TÜRLERİ

Sınav Matematik, Fen Bilimleri, Türkçe, Sosyal Bilimler testlerinin yanı sıra dil bölümleri için İngilizce Dil Testi ve görsel yetenek isteyen bölümler için ise Görsel Yetenek Testi’nden oluşacak.

Sınava katılacak tüm adayların dört temel testi cevaplandırmaları gerektiği hatırlatılan açıklamada, tüm adayların Matematik – Fen (MF), Türkçe – Matematik (TM) ve Türkçe – Sosyal (TS) puanlarının hesaplanacağı belirtildi. Ayrıca, adayların ilgili testleri cevaplandırmaları halinde İngilizce Dil (İD), Görsel Yetenek (GY), Müzik Puanı (MP) ve Spor Puanı (SP) da hesaplanacak.

YETENEK SINAVLARI 02 – 06 HAZİRAN 2016 TARİHLERİNDE YAPILACAK

Müzik Öğretmenliği ve Spor Bilimleri programlarını tercih edecek adayların 7 Haziran’da yapılacak Giriş ve Burs Sınavı öncesinde 2–6 Haziran tarihlerinde yapılacak yetenek sınavına girmeleri gerektiği belirtilen açıklamada, yetenek sınavı için adayların ilgili bölümlere başvurarak randevu almaları gerektiği vurgulandı.