Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) KKTC vatandaşı lise mezunu veya mezun adayı öğrenciler ile lise öğrenimini kesintisiz olarak (4 yıl) KKTC’de örgün eğitim veren bir eğitim kurumunda tamamlayarak mezun olan veya olacak olan TC vatandaşı öğrencilere yönelik Giriş ve Burs Sınavı – 2016,  07 Haziran 2016 Salı günü, 09:30 – 12:00 saatleri arasında gerçekleştirilecek. DAÜ Rektörlüğü’nden verilen bilgiye göre DAÜ Giriş ve Burs Sınavı – 2016’nın, Gazimağusa’da DAÜ Kampüsü’nde ve Lefkoşa’da Türk Maarif Koleji’nde olmak üzere iki merkezde yapılacağı belirtildi.  

Açıklamada sınava girecek olan öğrencilerin sınav günü saat 09:00’da sınav merkezlerinde hazır bulunmaları ve yanlarında kimlik kartlarının ve sınav giriş belgesinin olması gerektiği de vurgulandı.

Sınavda Uygulanacak Testler Ve Puan Türleri

DAÜ Rektörlüğü’nden yapılan açıklamaya göre sınavın Matematik, Fen Bilimleri, Türkçe, Sosyal Bilimler testlerinin yanı sıra dil bölümleri için İngilizce Dil Testi ve görsel yetenek isteyen bölümler için ise Görsel Yetenek Testi’nden oluşacağı vurgulandı.

Sınava katılacak olan tüm adayların dört temel testi cevaplandırmaları gerektiği hatırlatılan açıklamada, tüm adayların Matematik – Fen (MF), Türkçe – Matematik (TM) ve Türkçe – Sosyal (TS) puanlarının hesaplanacağı belirtildi. Ayrıca, adayların ilgili testleri cevaplandırmaları halinde İngilizce Dil (İD), Görsel Yetenek (GY), Müzik Puanı (MP) ve Spor Puanı (SP) da hesaplanacak.