Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ), Toplumsal Duyarlılık Merkezi çatısı altında toplanan sosyal sorumluluk projelerine bir yenisi daha eklendi. DAÜ İletişim Fakültesi, Halkla ilişkiler ve Reklamcılık Bölümü öğretim görevlisi Dr. Umut Ayman tarafından yürütülen Pazarlama İletişimi İçin Sosyal Sorumluluk dersinde, Sevil Turgay, Hüseyin Dadaşov, Kübra Acar ve Batuhan Bilgehan tarafından ‘Dünya Kadın Hakları Günü’ kapsamında sosyal sorumluluk projesi gerçekleştirildi.

4 Aralık 2015, Cuma günü, İletişim Fakültesi Medya Kafe’de gerçekleştirilen etkinlikte, genç iletişimciler kadına yönelik şiddete karşı farkındalık yaratmak için bahçeye pembe balonlar asıp, erkekler tarafından şiddet görerek öldürülen bazı kadınların fotoğraflarını ve bilgilerini paylaşarak mesaj verdiler. Ayrıca, erkekler tarafından şiddet görüp öldürülen kadınların unutulmayacağını ve bir an önce kadın cinayetlerinin son bulması gerektiğini vurgulayarak, fakülte duvarlarına asılan tuvallere el izlerini bıraktılar. Etkinliğe katılan kadın öğrencilere karanfil dağıtılırken kadın hakları ile ilgili dilekler mesaj kutusuna bırakıldı.

DAÜ Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü öğrencilerinin kadın hakları ve özellikle şiddete uğrayan kadınlarla ilgili farkındalık yaratmak amacıyla gerçekleştirdikleri bu anlamlı etkinlik, gün boyu devam etti.