Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) 18. Oryantasyon ve Karşılama Günleri kapsamında 9 Ekim 2015 tarihinde “Hoşgeldin Gecesi” gerçekleştirilecek. Gecede DAÜ mezunlarından, son zamanlarda Türkiye müzik piyasasında adından söz ettiren Buray sahne alacak.

Kuzey Kıbrıs Genç Turkcell ana sponsorluğunda tüm hızıyla devam eden 18. Oryantasyon ve Karşılama Günleri, 11 Ekim 2015 tarihinde sona erecek. Birbirinden farklı ve eğlenceli etkinliklerin düzenlendiği 18. Oryantasyon Günleri kapsamında 9 Ekim 2015 Cuma günü, yeni kayıtlı öğrencilerin Üniversiteye gelişlerini kutlamak, idari ve akademik birimlerle ve öğrenci kulüpleriyle tanıştırmak için “Hoşgeldin Gecesi” yapılacak. Saat 20:00’de, DAÜ Atatürk Meydanı’nda gerçekleştirilecek olan kokteylli gecede Fakülte ve Yüksekokul tanıtımları ile öğrenci kulüplerinin tanıtımları yer alacak. Gecede ayrıca çeşitli spor yarışmaları, sahne gösterileri, rekreasyon etkinliklerinin yanı sıra yeni gelen öğrencilere keyifli saatler yaşatacak konserler de yer alacak ve geceye katılan tüm yeni öğrenci ve velilerine Kıbrıs Mutfağı’na özgü lezzetler de ikram edilecek.

DAÜ Mezunu Buray Sahne Alacak

Son zamanlarda Türkiye müzik piyasasında adından sıkça söz ettirmeye başlayan Buray, DAÜ “Hoşgeldin Gecesi”nde sahne alarak, yeni öğrencilere ve DAÜ’lülere keyifli bir konser verecek. DAÜ Fen ve Edebiyat Fakültesi, Müzik Bölümü 2005 yılı mezunu Buray Hoşsöz, müzik kariyerinde başarı grafiğini her geçen gün yükseltiyor. 1984 Lefkoşa doğumlu sanatçı; Haluk Levent, Kuzey, Rober Hatemo, Soner Arıca, Hazal, Gökhan Tepe, Berksan, İzel gibi birçok sanatçıya Kıbrıs konserlerinde gitarist olarak eşlik etti. Solistliğini üstlendiği “Sensitive Vibrations” grubuyla ve “Acoustic Ceremony” projesiyle birçok konser veren Buray, geniş ve modern İngilizce repertuvarı ile büyük ilgi gördü. 2004 yılında “United Boyband” grubunun solisti olarak Kıbrıs Eurovision elemelerinde 125 yarışmacı arasından finale kalan ve İngiltere Royal Alexandra Palace’da konser veren Buray, 2008 yılında “Yanayım” adlı şarkıyla hızlı bir çıkış yapan Babutsa grubunun albümündeki çoğu şarkıya aranjörlük yaptı ve gitar çaldı. Kıbrıs’ta birçok sanatçının albümünde aranjörlük yapan genç yıldız DAÜ’den mezun olduktan sonra yüksek lisans derecesini University of Glamorgan’da  Müzik Prodüksiyonu ve Ses Mühendisliği üzerine tamamladı.

Avustralya’da tanıştığı söz yazarı ve besteci Gözde Ançel ile birçok şarkıya imza atan Buray, başta Ferhat Göçer’in “Unutmuş Çoktan” şarkısı olmak üzere; Ömür Gedik ve Selim Gülgören gibi sanatçılara da çeşitli besteler verdi. “İstersen” isimli şarkısı Youtube’da bir milyonun üzerinde dinlenen sanatçı “1 Şişe Aşk” albümünü 21 Ağustos 2015 tarihinden itibaren, Türkiye ve Kuzey Kıbrıs’ta müzik severlerin  beğenisine sundu.