Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Hukuk Fakültesi, Prof. Dr. Esin Konanç anısına “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Hukukunun Avrupa Birliği Hukuku ve Avrupa İnsan Hakları Sistemine (AİHS) Uyumu” başlıklı sempozyum düzenliyor.

DAÜ Halkla İlişkiler ve Basın Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, DAÜ Hukuk Fakültesi tarafından, 20 Aralık 2009 tarihinde trafik kazasında hayatını kaybeden Hukuk Fakültesi eski Dekanı Prof. Dr. Esin Konanç anısına düzenlenecek olan “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Hukukunun Avrupa Birliği Hukuku ve Avrupa İnsan Hakları Sistemine Uyumu” Sempozyumu 25 Aralık Cuma günü, saat 10:00’da, DAÜ Prof. Dr. Mehmet Tahiroğlu Konferans Salonu’nda gerçekleştirilecek.

Program, saat 10:00’da Prof. Dr. Esin Konanç’ın özgeçmişinin okunması ve Hukuk Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Metin Gürkanlar ile DAÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Necdet Osam’ın açılış konuşmaları ile başlayacak.

Prof. Dr. Kudret Özersay başkanlığında saat 10:30’da başlayacak olan Birinci Oturum’da, KKTC Anayasası-Federasyon-AİHS Üzerine Notlar, Vicdani Ret, Şeffaf Yönetim ve KKTC Mevzuatının Uyumlaştırılması, Seçim Sistemi ve Siyasal Temsil konuları ele alınacak.

Prof. Dr. Turgut Turhan’ın başkanlığında saat 13:30’da yapılacak olan İkinci Oturum’da ise Müzakere Lizbon Sözleşmesi Işığında Değerlendirilmesi, ILO’nun 158 Sayılı Sözleşmesi Bağlamında KKTC İş Yasası, Avrupa Vatandaşlık Sözleşmesi ve KKTC Yurttaşlık Hukuku, Şirketlerin AB’de Yerleşim Serbestisi ve KKTC Hukukuna Uyumu başlıkları altında tebliğler sunulacak.

poster-a3-hukuk-ve-insan-haklari-04-(1)-(1).jpg

Not: Programı büyük görmek için üzerine tıklayınız.