İşte o mesaj:

DAÜ Senatosunun Rektör Vekili Atamasını Tanımama Kararını Destekliyoruz.

Bir süredir DAÜ’de devam eden Rektör ataması bilmecesi 14 Ekim 2014 tarihli Vakıf Yöneticiler Kurulu’nun (VYK) gayrı hukuki olarak almış olduğu vekil atama kararı ile yeni bir boyut kazandı. Ayni gün toplanan DAÜ Senatosu aşağıda yer alan iki karar aldı.

  1. Vakıf Yöneticiler Kurulu'nun; DAÜ Kuruluş Yasası'nın 12.(2) maddesine aykırı olarak, Senato önerisi olmadan ve Üniversitede yapılan eğilim yoklaması sonucu oluşan irade dikkate alınmadan, Prof. Dr. Necdet Osam'ın Rektör Vekili olarak atanması kararının tanınmamasına oy çokluğu ile karar verilmiştir.
  2. Vakıf Yöneticiler Kurulu tarafından, DAÜ Kuruluş Yasası'nın 12.(2) maddesine aykırı olarak, Senato önerisi olmadan Rektör Vekili olarak atanan Prof. Dr. Necdet Osam'a, Üniversitede yapılan eğilim yoklaması sonucu oluşan iradeyi de dikkate alarak görevi kabul etmemesi yönünde çağrı yapılması oy çokluğu ile karar verilmiştir.

DAÜ’yü kaos ortamına sürükleyen VYK kararı sonrasında, DAÜ’de tüm çalışanlar ve öğrenciler huzursuz. Özelde Gazimağusa genelde KKTC için büyük öneme sahip olan yüksek öğrenim sektörünün lokomotifi DAÜ’de yaşanan bu gelişmeler, tüm yüksek öğrenim sektörünün altına konan bir dinamit olacaktır. DAÜ’deki huzusuzluğu ortadan kaldırmak için gayrı yasal vekil atamasından bir an önce dönülmesi ve DAÜ çalışan ve öğrencilerinin %80 dolayındaki iradesinin yerine getirilmesi kaçınılmazdır.