DAÜ’den yapılan açıklamaya göre, DAÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Necdet Osam’ı makamında ziyaret eden Politeknik Tiran Üniversitesi Rektörü Jorgaq Kaçani ile Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Andrea Maliqari ve Dekan Yardımcısı Gjergji Islami, iki üniversite arasında ilişkileri güçlendirmeyi amaçlayan işbirliği protokolü imzaladı.

OSAM

Ziyaret sırasında konuşan Prof. Dr. Osam, Politeknik Tiran Üniversitesi’ni ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek ileride güzel işbirlikleri gerçekleştireceklerine inandığını söyledi.

KAÇANİ

Rektör Kaçani ise DAÜ’nün eğitim kalitesinin çok iyi olduğunu bildiklerini ifade ederek yapılacak işbirliğinden onur duyacaklarını belirtti.

DAÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Osam ve Rektör Kaçani tarafından imzalanan iki üniversite arasındaki işbirliği protokolünün ardından DAÜ Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şebnem Hoşkara, Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Özlem Olgaç Türker ile Politeknik Tiran Üniversitesi Mimarlık ve Şehircilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Andrea Maliqari ve Dekan Yardımcısı Gjergji Islami arasında iki fakülte arası ilişkileri güçlendirecek protokol de imzalandı.

Protokoller iki üniversite arasında öğrenci ve akademik personel değişimi yanında araştırma ve bilgi paylaşımlarını öngörüyor.