Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ), İletişim Fakültesi, Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü öğrencileri, topluma karşı duyarlı bireyler olduklarını bir kez daha kanıtlayan iki farklı sosyal sorumluluk projesi gerçekleştirdiler.

Yardıma Muhtaç Ailelerin Yüzlerini Güldürdüler

DAÜ Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölüm Başkanı Doç. Dr. Anıl Kemal Kaya koordinatörlüğünde verilen bitirme dersi kapsamında gerçekleştirilen ilk proje, dersin öğrencileri Mücahit Yasin Pehlivan, Shaiq Elili, İlkin Maharramov, Ceren Akıl, Fuad Safaraliyev, Fadıl İskenderov tarafından organize edildi.

Gazimağusa Belediyesi işbirliği ile gerçekleştirilen proje ile duyarlı İletişimciler, yardıma muhtaç olan aileleri tespit ederek onların yüzlerini güldürmeyi başardılar.

Yardıma muhtaç aileler için, Ege Doğuş Toprak Mobilya, Alfam Yurtları ve Tamel Market sponsorluğunda on beş adet koli hazırlayan öğrenciler, kolilerin içerisine temel gıda malzemeleri de yerleştirdiler. Gazimağusa Belediyesi’nin katkılarıyla, yardıma muhtaç 15 aileye öğrenciler tarafından teslim edilen koliler, aileler tarafından büyük mutlulukla karşılandı.

 

DAÜ İletişim Fakültesi öğrencilerinden Bağış Dolabı

Bir diğer sosyal sorumluluk projesi ise öğretim üyesi Dr. Umut Ayman koordinatörlüğünde verilen Pazarlama İletişimi İçin Sosyal Sorumluluk dersi kapsamında, dersin öğrencileri Burcu Akyol, Abdülkadir Güven, Batuhan Gürarslan, Dilay Beyazgül ve Nihan Çetin tarafından gerçekleştirildi. “El ele mutluluk” sloganı ile Kaliland bölgesinde bulunan Tamel Market önünde 29 – 31 Aralık 2015 tarihlerinde ‘Bağış Dolabı’ oluşturan öğrenciler, ihtiyacı olan insanlara bu yolla ulaştılar.

 

Tamel Market’in sponsorluğunda gerçekleştirilen projede öğrenciler, ihtiyaç sahiplerinin ihtiyaç duydukları gıdalara, market önünde kurulan Bağış Dolabı’ndan ulaşabileceklerini duyurarak, ihtiyaçlı kişilerin yüzlerini güldürdüler. Projeyi gerçekleştiren öğrenciler, 2015’in son günlerinde el ele vererek birkaç insanın yüzünü güldürmenin onlar için çok önemli ve anlamlı olduğunu dile getirirken, bu tür duyarlı etkinlikleri gerçekleştirmeye 2016 yılında da devam edeceklerini bildirdiler.