Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) İletişim Fakültesi, Radyo TV ve Sinema Bölümü son sınıf öğrencileri, mezuniyet projesi olarak hazırladıkları belgeselleri izleyiciyle buluşturdu. İletişim Fakültesi Mor Salon’da gerçekleştirilen gösterime, öğrencilerin danışman hocası ünlü Kıbrıslı Türk yönetmen Derviş Zaim, Radyo-TV, Sinema ve Gazetecilik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Hanife Aliefendioğlu, bölüm öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Gösterimler öncesinde bir konuşma yapan Derviş Zaim, Radyo-TV ve Sinema alanında öğrenim gören öğrencilerin kafalarında her zaman film projeleri olması gerektiğini, film yaparken akademik kaygıları, medya estetiğini ve zaman yönetimini göz önünde tutmalarının önemli olduğunu belirtti. Gösterime sunulan belgesel filmlerin, çalışmalarını  başarıyla tamamlayan öğrencilere ait olduğunu vurgulayan Zaim, bazı mezuniyet projelerinin Kuzey Kıbrıs’ta yaşayan tanınmış simaları konu aldığını ifade etti. 

Kuzey Kıbrıs’ın tanınmış simaları

Gösterilen filmlerin Türkçe olanları arasında Aybeniz Küzeci’nin, gazeteci Aslan Mengüç ile ilgili 70’inde Aslan Mengüç adlı belgeseli; Semra Ergenç’in, İngiliz dönemi hukukçusu Orhan Zihni Bilgehan hakkındaki Hakim Bilgehan adlı belgeseli; Caney Göray’ın, Değirmenlik köyü muhtarını konu alan Gülçin Ersoy adlı belgeseli; Veysel Şengün’ün, ressam, tiyatrocu ve karikatürist Mehmet Ulubatlı hakkındaki Ulubatlı adlı belgeseli; Emrah Afacan’ın, eğitimci ve sporcu Dinçer Raif belgeseli yer aldı.

Gösterimde ayrıca, bölümün üçüncü ülke öğrencileri tarafından yapılan belgeseller de izlendi. Omar Alkhatib’in yönettiği ve Kıbrıs Dalış Kulübü’nün çalışmalarını anlatan Cyprus Diving isimli belgeseli; Blessing Moses’ın yönettiği, Nijeryalı bir rap müzisyenini anlatan Elbee belgeseli; Valentine Ebuetse’nin yönettiği Jokavana adlı rap belgeseli ve son olarak Samira Sanni’nin yönettiği Ünlü Olmaya Doğru adlı belgeseli izleyicilerle paylaşıldı.

Öğrenciler için büyük şans

Gazetecilik, Radyo-TV ve Sinema Bölüm Başkanı Doç. Dr. Hanife Aliefendioğlu, dört yıldır DAÜ İletişim Fakültesi’nde ders veren Derviş Zaim’in, Radyo-TV ve Sinema programı öğrencileri için büyük bir şans olduğunu, öğrencilerini Derviş Zaim’in deneyimlerinden faydalandırmayı sürdüreceklerini ifade etti.  DAÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman İrvan da, “Öğrenci olsaydım, kesinlikle Derviş Zaim’den ders almak ve onun engin deneyimlerinden yararlanmak isterdim. Öğrencilerimizin de benimle aynı duyguları paylaştıklarını biliyorum” dedi.

dervis-zaim.-1.jpg

hanife-aliefendioglu.jpg