Amerika Birleşik Devletleri (ABD) San Antonio şehrinde bulunan Incarnate Word Üniversitesi Uluslararası Eğitim Programları Sorumlusu Prof. Dr. Murat Taş, Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Rektör Vekili Prof. Dr. Necdet Osam’ı ziyaret etti. İki üniversite arasında var olan işbirliğinin geliştirilmesi için fikir alışverişinin yapıldığı görüşme 29 Aralık 2015 Salı günü gerçekleşti.

DAÜ’de yaşanan son gelişmeler hakkında bilgiler veren DAÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Necdet Osam, DAÜ’nün çok kültürlü bir ortama sahip olduğunu ifade ederek, KKTC’yi tanıtma misyonu içerisinde olduklarını kaydetti. Üretkenliğe dayalı proje yapmak istediklerini de kaydeden Prof. Dr. Osam, DAÜ’nün yurtdışı bağlantıları ve işbirlikleri hakkında da geniş bilgiler verdi. DAÜ ile işbirliklerinin uzun yıllardır devam ettiğini dile getiren Incarnate Word Üniversitesi Uluslararası Eğitim Programları Sorumlusu Prof. Dr. Murat Taş, varolan işbirliğinin geliştirilmesi ile çok daha güzel imkanlara olanak sağlanacağını vurguladı. DAÜ’de olmaktan ötürü duyduğu memnuniyeti de dile getiren Prof. Dr. Taş, misafirperverliklerinden ötürü Prof. Dr. Osam’a teşekkürlerini iletti.

ABD’de Staj İmkanı

Geliştirilen işbirliği kapsamında öğrenci ve akademisyen değişimi, Amerikan Futbol Takımı’nın geliştirilmesi gibi konuların yanında öğrencilere ABD San Antonio’da staj olanağı sağlanacak. DAÜ’nün akademik bağlamda hareket ettiğini ifade eden Prof. Dr. Osam, öğrencilerin kaliteli bir eğitim almaları konusunda tüm imkanları sağladıklarını dile getirdi. Söz konusu görüşmeye DAÜ Tanıtım İşleri’nden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Amca, Halkla İlişkiler ve Basın Müdür Vekili Murat Aktuğralı ve Kurumsal Gelişim ve Uluslararası Akademik İşler Koordinatörü Cahit Ezel de katıldı.