Hüseyin Çiçek

Gazimağusa’da Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) kampüsü içerisinde dün akşam saatlerinde Ülkücüler ile doğulu öğrenciler arasında yaşanan arbede sırasında korku dolu dakikalar yaşandı. Üniversitede dün gerçekleştirilen Öğrenci Konseyi seçimleri oy verme işleminin sonlarına doğru başlayan kavga sonrasında polis uzun süre kampüse girişleri kapadı.

Öğrenci konseyi seçimleri dolayısı ile her iki grupta saat 17.00 sıralarına kadar Hukuk Fakültesi binası önünde sessiz bir şekilde bekledi.  Ülkücülerin saat 17.00 sıralarında tekbir getirerek kampus içerisinden ülkü ocakları binasına doğru harekete geçtiği esnada karşı gruptaki öğrenciler slogan atmaya başladı. 

Taşlar havada uçuştu

Doğulu öğrencilerden bir tanesinin karşı Ülkücülere doğru yürümesi sonrasında ortalık bir anda karıştı, her iki grup bir birilerine taşlar ile saldırdı. Saldırı sırasında bazı arabalar hasar görürken polis ülkücü grubu dışarı çıkararak okulu girişlere kapattı.

Okul dışına yürüdüler

Doğulu öğrenciler bir müddet Hukuk Fakültesi önünde bekledikten sonra okul dışına doğru yürüdü ve okulun karşısında bulunan Bahriyeli sokakta durdu. Uzun süre sokağı trafiğe kapayan grup daha sonra dağıldı.

Polis soruşturma başlattı

Olaylar sonrasında geniş güvenlik önlemi alan polis okulun çevresine çok sayıda ekip yerleştirdi. Olaylar bittikten sonra kamera görüntülerini incelemeye alan polisin tutuklamalar yaparak bugün mahkeme huzuruna çıkarması bekleniyor.