Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Mezunlarla İlişkiler ve Kariyer Araştırma Müdürlüğü (MİKA) ile DAÜ’den değerli akademisyenler ve uzmanların organizasyonuyla ve Kıbrıs Türk Sanayi Odası ve Kıbrıs Türk Ticaret Odası işbirliğiyle gerçekleştirilen “DAÜ 4. Uluslararası Kariyer Haftası”  alanında uzman profesyonelleri bu yıl da DAÜ öğrencileri ile buluşturdu. 28 Mart 2016 Pazartesi günü, saat 10:00’da, Mustafa Afşin Ersoy Salonu’nda gerçekleştirilen ve Türkiye Coca-Cola İçecek Genel Müdürü Lisani Atasayan’ın “Kariyer Yolculuğunda Günümüz İş Dünyasının Beklentileri” konulu Açılış Konferansı ile başlayan hafta, 1 Nisan 2016 Cuma günü yapılacak olan konferanslar ve açılacak olan “Kariyer Fuarı” ile sona erecek.

“DAÜ Uluslararası Kariyer Haftası” ile ilgili açıklamalarda bulunan DAÜ MİKA Müdürü Derviş Ekşici, “Uluslararası Kariyer Haftası” etkinliğinin fakültelerle birlikte dördüncüsünü gerçekleştirmiş olmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek, etkinlikte öğrencileri kendi alanlarında uzman, kariyer sahibi, tecrübeli iş insanlarıyla buluşturduklarını kaydetti. Ekşici “28 Mart – 1 Nisan 2016 tarihleri arasında, tüm hafta boyunca fakültelerimiz tarafından düzenlenen seminerlerin yanında, 1 Nisan 2016 tarihinde, ulusal ve uluslararası boyutta 91 firmanın katılımı ile yapılacak olan “Kariyer Fuarı” etkinligimizde de öğrencilere birçok iş ve staj imkanları sunulacaktır. Bu etkinliğin gerçekleşmesinde destek veren Doğu Akdeniz Üniversitesi Rektörlüğü’ne, fakültelerimize, konuşmacılarımıza, katkı koyan yönetsel birimlerimize ve katılan firmalarımıza teşekkür ederiz.” şeklinde konuştu.

İçişleri ve Çalışma Bakanı Asım Akansoy da Katılacak

“DAÜ 4. Uluslararası Kariyer Haftası”nın son günü olan 1 Nisan 2016 Cuma günü, Kıbrıs Türk Sanayi Odası ve Kıbrıs Türk Ticaret Odası ile birlikte 91 firmanın katılacağı, birçok staj ve iş olanaklarının olduğu, yerel üretim olan ürünlerin de sergileneceği, “4. Kariyer Fuarı”nın açılışı yapılacak. 1 Nisan 2016 Cuma günü, saat 10:00’da, Lala Mustafa Paşa Spor Sarayı’nda açılacak olan “4. Kariyer Fuarı”na KKTC İçişleri ve Çalışma Bakanı Asım Akansoy, Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter, DAÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Necdet Osam ve Kıbrıs Türk Sanayi Odası Başkanı Ali Çıralı da katılarak birer konuşma yapacaklar. Söz konusu Kariyer Fuarı’na tüm DAÜ’lülerin yanısıra halkımızın da davetli olduğu bildirildi.