DAÜ Rektörlüğü’nden yapılan açıklamada,  DAÜ’ye olan yoğun ilgiden dolayı teşekkür edilerek, kayıt dönemindeki yoğun  çalışmalar ve üçüncü ülkelerden yoğun yabancı öğrenci başvurularının olması  nedeniyle velilere ve bölümlerine kayıt yaptıracak yeni öğrencilere, kayıtları  geciktirmeden bir an önce tamamlamaları önerisinde bulunuldu.

İlk kez kayıt yaptıracak olan öğrencilerin gerekli işlemler için öncelikle DAÜ  Öğrenci İşleri Müdürlüğü’ne başvurmaları gerektiği ifade edildi. Açıklamada  Akademik Takvim doğrultusunda İngilizce dilinde eğitim veren programlara devam  edecek olan öğrencilerin İngilizce Yeterlik Sınavı’na da girmeleri gerektiği ve  söz konusu sınavın ilk aşamasının 8 Ekim 2014 tarihinde gerçekleştirileceği de vurgulandı.

İngilizce Yeterlilik Sınavı’nda başarılı olup ingilizce dilinde eğitim veren programa devam edecek olan öğrenciler ile Türkçe eğitim veren programa devam edecek olan öğrencilerin ders kayıtları 9-10 Ekim 2014 tarihleri arasında yapılacaktır. Eğitim, Tıp Fakültesi öğrencileri hariç diğer yeni kayıt yaptıran öğrenciler için 13 Ekim 2014 tarihinde başlayacaktır. 

Kayıt işlemleri ile ilgili evrak ve harç ücretlerine dair gerekli bilgi, Doğu Akdeniz Üniversitesi’nin resmi internet sayfası http://www.emu.edu.tr adresinden edinilebilir.