Doğu Akdeniz Üniversitesi(DAÜ), yapacağı binalara yeşil bina sertifikası kazandırmak için özel bir danışmanlık şirketi ile sözleşme imzaladı.

DAÜ, Erke Sürdürülebilir Bina Tasarım Danışmanlık Ltd. Şti. ile yeni Merkezi Derslikler ve Eğitim Fakültesi binasına Enerji ve Çevreci Tasarımında Öncülük (LEED) yeşil bina sertifikası kazandırmak amacıyla hizmet alım protokolu imzaladı. Konu binaların LEED sertifikası alabilmesi için protokol altında Şirketten “danışmanlık ve eğitim hizmetleri” alınacak.

DAÜ’den verilen bilgiye göre, imza töreninde yaptığı konuşmada DAÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Necdet Osam, söz konusu işbirliği protokolü ile bundan sonra inşa edilecek olan binaların daha kaliteli ve doğa ile uyumlu olacağını, amaçlarının DAÜ’nün sanata değer veren, ekolojik bir kampus olması olduğunu kaydetti.

Prof. Dr. Osam, süreç sonunda “KKTC’de bu sertifikaya sahip ilk kurum” olacaklarını vurguladı. 

DAÜ Mimarlık Fakültesi Tasarım Araştırma Merkezi (TASAR) Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ercan Hoşkara ise gerçekleştirilecek olan bina tasarımının öncelikle DAÜ’ye, ardından da tüm Gazimağusa kentine ve KKTC geneline yayılmasını temenni ettiklerini vurguladı.