Protokol, ilgili tarafların ihtiyaç duyduğu eğitimleri sağlama, teknik destek verme, her türlü rapor hazırlama, laboratuvar uygulamaları yapma, özel nitelikli proje geliştirme, piyasa araştırmaları yapma, piyasaların ihtiyaç belirleme analizleri yapma, nitelikli-teknik işgücü ihtiyaçları belirlenip gereken eğitim modelleri geliştirme, ilgili yasa çalışmalarına katkı koyma, meslekte etik değerlerin geliştirilmesine katkı koyma, müşteri memnuniyeti konusunda halkın bilinçlendirilmesi gibi konularda işbirliği yapılması amacını içeriyor.

Ayrıca, protokolle taraflar, inşaat sektörünün ihtiyacı olan nitelikli-teknik eleman ihtiyacının giderilmesine, kamu, üniversite ve sivil toplum işbirliğinin geliştirilmesine ve yerel işgücü istihdamı ve meslek eğitimine olumlu katkı sağlamayı amaçlıyor.

Protokole, Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği Asbaşkanı Meriç Erülkü, Kıbrıs Türk İnşaat Taşeronları Birliği Başkanı Osman Amca, Doğu Akdeniz Üniversitesi Rektör Yardımcısı Bekir Özer imza koydu.

ERÜLKÜ

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği’ndeki imza töreninde konuşan İnşaat Müteahhitleri Birliği Asbaşkanı Meriç Erülkü, inşaat sektörünün çeşitli sorunları olduğunun herkes tarafından bilindiğini söyleyerek, sorunların çözümü için çeşitli girişimler yaptıklarını bunlardan birinin de bugün imzalayacakları işbirliği protokolü olduğunu söyledi.

DAÜ’nün bilimsel destek vererek kaliteli hizmet anlayışının arttırılması konusunda katkı sağlayacağına inandıklarını belirten Erülkü, ay sonunda inşaat sektörünün sorunlarını ilgili paydaşlarla değerlendirmek üzere çalıştay düzenleyeceklerini ve ardından hazırlanacak raporda çözüm önerileri sunacaklarını ifade etti.

AMCA

Kıbrıs Türk İnşaat Taşeronları Birliği Başkanı Osman Amca ise, günümüzde teknolojinin bilgi ve beceriden ayrılamayacağını belirterek, maliyeti azaltmak için teknolojiyi geliştirmek zorunda olduklarını kaydetti.
2004 döneminde inşaatta yaşanan patlamaya hazırlıksız yakalandıklarını ve bugünden sonra olacak her türlü gelişime hazırlıklı olmak için çeşit projeler üretildiğini anlatan Amca, ihtiyaç duyulan ara eleman eksikliğinin giderilmesi konusunda DAÜ’nün vereceği eğitimlere güvendiklerini belirtti.

ÖZER

Doğu Akdeniz Üniversitesi Rektör Yardımcısı Bekir Özer de, KKTC’deki en önemli sektörlerden biri olan inşaatta kaliteyi yükseltmek için ellerinden geleni yapacaklarını söyleyerek, kalitenin temelinde bilimsellik olduğunu vurguladı.

Bilimsel çözümler ve kalitenin artırılmasında eğitimin rolünün herkes tarafından bilindiğine işaret eden Özer, düzenlenecek çalıştayda hem sorunları hem de çözüm önerilerini değerlendirerek atılacak adımların belirlenebileceğini belirtti.