Geleneksel olarak yapılan ve Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Mimarlık Fakültesi, İç Mimarlık Bölümü ve DAÜ Tasarım Kulübü tarafından düzenlenen “DAÜ Kumdan Heykel Festivali ve Yarışması”nın onuncusu bu yıl 22 Mayıs 2016 Pazar günü, 10:00 – 18:00 saatleri arasında Gazimağusa’da bulunan, DAÜ Deniz Tesisleri’nde (Beach Club’da) yapılıyor. 

Artık gelenekselleşen ve Kıbrıs halkının sabırsızlıkla beklediği bu etkinliğe ilgi duyan herkes gruplar oluşturarak katılabilir. Bu sene etkinliğin dans ve müzik gösterileri ile de zenginleştirilmesi planlanıyor. Özellikle adadaki tüm üniversitelerde okuyan öğrencilerin katılımı ile bu etkinlik daha da zenginleşecek. DAÜ Kumdan Heykel Festivali ve Yarışması, doğal güzellikleri ve tarihi mimari yapılarıyla zengin bir kültüre sahip Gazimağusa şehrinde, katılımcılara hayallerindeki heykelleri günübirlik bile olsa tasarlama ve uygulama şansı verecektir. Festival Gazimağusa kentinin eşsiz güzellikteki kumsallarına farklı bir heyecanı da beraberinde getirecek. Etkinliğin temel hedefi dünyanın birçok ülkesinde yapılan bu türden festivalleri ülkemizde de devam ettirmek ve ülkemizin doğal güzelliklerinden faydalanarak alternatif aktiviteler yaratmaktır. “Kumdan Heykel Festivali”  katılmak veya izlemek isteyen herkesi bekliyor. 

Festival ve Yarışma’ya son başvuru tarihi ise 21 Mayıs 2016 olarak belirlendi.  Daha fazla bilgi için EMU Sand Festival facebook sayfası ziyaret edilebilir, [email protected] adresine e-posta gönderilebilir veya 630 1139 numaralı telefona başvuruda bulunabilirsiniz.