Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ), 2015 yılı içerisinde kurulan ve vakıf tüzük çalışmaları yakında yasallaşacak olan Kuzey Kıbrıs Mezunlar Vakfı’nın kurucu üyelerini ağırladı. Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen ve aralarında DAÜ mezunlarının yanısıra Yakın Doğu Üniversitesi, Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi ve Uluslararası Amerikan Üniversitesi mezunlarının da yer aldığı yaklaşık 20 kişilik grup, DAÜ’de ve KKTC’de çeşitli temaslarda bulundular.

Genel Koordinatör, DAÜ Mezunu Müjdat Çarhoğlu başkanlığındaki vakıf üyeleri KKTC’de bulundukları süre zarfında Üçüncü Cumhurbaşkanı Dr. Derviş Eroğlu, Eğitim Bakanı Kemal Dürüst, Turizm Bakanı Faiz Sucuoğlu, İkinci Cumhurbaşkanı ve CTP Genel Başkanı Mehmet Ali Talat’a ziyarette bulundular. KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı Merhum Rauf Raif Denktaş’ın kabrini de ziyaret eden grup DAÜ’de de çeşitli görüşmeler yaptılar.

Rektör Vekili Prof. Dr. Necdet Osam: “Kuzey Kıbrıs Mezunlar Vakfı Üniversitelerimiz İçin Büyük Bir Değerdir.”

Merkezi Ankara’da bulunan Kuzey Kıbrıs Mezunlar Vakfı kurucu üyeleri, DAÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Necdet Osam’ı da makamında ziyaret ettiler. Birçoğu DAÜ mezunu olan vakıf üyeleri, mezun oldukları okulu yeniden ziyaret etmekten dolayı duydukları büyük mutluluğu ifade ederek, DAÜ’nün günden güne gelişmeye devam eden bir üniversite olduğunu bir kez daha yerinde gördüklerini vurguladılar. KKTC üniversiteleri mezunları olarak, özellikle Türkiye’de KKTC’nin ve KKTC üniversitelerinin tanıtımına katkıda bulunmayı amaçladıklarını kaydeden mezunlar, DAÜ tarafından ağırlanmaktan dolayı da mutluluklarını dile getirdiler.

Rektör Vekili Prof. Dr. Necdet Osam da vakıf üyelerini DAÜ’de ağırlamaktan duydukları memnuniyeti ifade ederek, mezunların DAÜ ve diğer KKTC üniversiteleri için büyük bir değer olduğunu vurguladı. “Bizi dünyaya tanıtacak en önemli kişiler yetiştirdiğimiz mutlu mezunlardır.” diyen Prof. Dr. Osam, Kuzey Kıbrıs Mezunlar Vakfı’nın çok önemli işlere imza atacağına olan inancını dile getirdi.

Mezunlar Mezuniyet Resepsiyonu ve Mezuniyet Töreni’nin Özel Davetlisi Oldular  

Öte yandan Kuzey Kıbrıs Mezunlar Vakfı kurucu üyeleri 8 Şubat 2016 Pazartesi günü gerçekleştirilen DAÜ 2015-2016 Akademik Yılı Güz Dönemi Mezuniyet Resepsiyonu ve 9 Şubat 2016 Salı günü gerçekleşen Mezuniyet Töreni’ne de katılarak DAÜ’yü bu gurur günlerinde yalnız bırakmadılar. Mezuniyet Töreni’nde kısa bir konuşma yapan Genel Koordinatör Müjdat Çarhoğlu, KKTC üniversitelerinin mezunları olarak bu ülkeyi çok sevdiklerini ve üniversitelerine ve ülkeye olan vefa borçlarını en iyi şekilde yerine getirmek için çalışacakarını ifade etti. Çarhoğlu DAÜ Rektörlüğü’ne kendilerine gösterdikleri ilgiden ve misafirperverliklerinden dolayı teşekkürlerini de iletti.  

dsc_7401.jpg

dsc_7408.jpg

dsc_7414.jpg

dsc_7416.jpg