Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Lisansüstü Eğitim, Öğretim ve Araştırma Enstitüsü (LEÖAE) Müdürlüğü görevine Prof. Dr. Cem Tanova atandı. DAÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Necdet Osam’ı makamında ziyaret eden DAÜ LEÖAE Müdür Vekili Prof. Dr. Cem Tanova, 2015 – 2016 Akademik Yılı’nda LEÖAE’nin vizyonu ve amaçları hakkında bilgiler verdi. 

Lisansüstü Eğitim, Öğretim ve Araştırma Enstitüsü Büyümeye ve Gelişmeye Devam Ediyor:
DAÜ LEÖAE Müdür Vekili Prof. Dr. Tanova, Lisansüstü Eğitim Öğretim ve Araştırma Enstitüsü’nün temel amacının yayın ve araştırmaları ile DAÜ’yü bölgede ve bilimin birçok alanında saygın bir noktaya ulaştırmış olan değerli öğretim üyeleri, araştırma görevlileri ve lisansüstü öğrencilerine araştırmalarında ihtiyaç duydukları imkanları sağlamak olduğunu ifade etti. Bunun yanında lisansüstü eğitimde üniversitenin kalite standartlarını örnek alınacak bir düzeyde korunmasının çok önemli olduğunu dile getiren Prof. Dr. Tanova, DAÜ’nün kuruluşundan günümüze araştırma ve lisansüstü eğitimde kurumsal yapısı ile her zaman yol gösterici olduğunu kaydetti. Prof. Dr. Tanova, günümüzde bu rolün çok sayıda yeni yükseköğretim kurumuna ev sahipliği yapan adamız için daha da önemli olduğunu belirtti.   

DAÜ’de akademik bölümler fakülte ve yüksekokulların mevcut lisansüstü programlarını sürekli güncellemekte olduğunu belirten Prof. Dr. Tanova, akademik disiplinlerin ve bu alanlarda çalışan profesyonellerin ihtiyaçları doğrultusunda yeni programlar da geliştirilmekte olduğunu ifade etti. DAÜ’nün lisansüstü programlarının fen bilimleri ve mühendislikten, sosyal bilimler ve sanat alanlarına yayılan geniş bir yelpazede yer aldığını vurgulayan Prof. Dr. Tanova, her lisansüstü öğrencinin kendisine mentörlük yapan bir akademik danışman ile çalışmakta olduğunu, öğrencilerin kendi akademik ve profesyonel hedefleri doğrultusunda eğitim ve araştırmalarını yürüttüğünü de sözlerine ekledi.