DAÜ Rektörlüğü’nden yapılan açıklamaya göre YÖK ve YÖDAK tarafından onaylı 17 Doktora, 34 Tezli Yüksek Lisans ve 25 Tezsiz Yüksek Lisans olmak üzere toplam 76 programa öğrenci kabul ediliyor. Yapılan açıklamada yüksek lisans programlarına başvuracak adayların lisans derecesine, doktora programlarına başvuracak adayların ise yüksek lisans derecesine sahip olmaları gerektiği vurgulandı. Eğitim dili İngilizce olan programlara başvuruda bulunacak adayların İngilizce düzeylerini gösteren TOEFL veya dengi bir sınav sonuç belgesi sunmaları bekleniyor. DAÜ İngilizce Yeterlik koşullarını sağlayacak geçerli bir belge sunamayan adaylar 9 – 10 Ekim 2014, 16 – 17 Ekim 2014 ve 23 – 24 Ekim 2014 tarihlerinde İngilizce Hazırlık Okulu tarafından yapılacak olan iki aşamalı İngilizce Yeterlik Sınavı’na alınacak.

Başvuruların en geç 30 Eylül 2014 tarihine kadar http://emu.edu.tr/applyonline adresinden online olarak yapılabileceği belirtilen açıklamada başvuru koşulları ve programlar hakkında daha fazla bilginin Enstitü Müdürlüğü’nden (Tel: 0392 630 1157) veya Öğrenci İşleri Müdürlüğü’nden (Tel: 0392 365 3644) alınabileceği ifade edildi.

Dokuz Fakülte ve Bir Yüksekokulda Kaliteli Lisansüstü Programlar

DAÜ Mühendislik Fakültesi, Mimarlık Fakültesi, Fen ve Edebiyat Fakültesi, Eğitim Fakültesi, İşletme ve Ekonomi Fakültesi, Turizm Fakültesi, Hukuk Fakültesi, İletişim Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Bilgisayar ve Teknoloji Yüksek Okulu bünyesinde bulunan yüksek lisans ve doktora programları akademik kariyer yapmak veya mesleki kariyerlerinde daha üst seviyelere tırmanmak için öğrencilere kaliteli bir eğitim imkanı sunuyor. DAÜ, aynı zamanda uzaktan eğitim programı kapsamında e-Konaklama İşletmeciliği Tezsiz Yüksek Lisans, Bankacılık ve Finans Tezli – Tezsiz Yüksek Lisans programları ile Warwick Üniversitesi ile birlikte yürütülen Tedarik Zinciri ve Lojistik Yönetimi Tezli Yüksek Lisans ve İşletme Yönetimi Mühendisliği Tezli Yüksek Lisans programlarına da öğrenci kabul ediyor. DAÜ Lisansüstü Programlar ile ilgili detaylı bilgiye http://grad.emu.edu.tr  adresinden ulaşılabilir.