Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Bilgisayar ve Teknoloji Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Mustafa İlkan'ın moderatörlüğünü üstlendiği "Mesleki Eğitimde Gündem" programı meslek liselerini tanıtma amaçlı lise ziyaretlerine devam ediyor. DAÜ TV yapımcılığında gerçekleştirilen programda bu hafta Gazimağusa Ticaret Lisesi ziyaret edildi. Okul müdürü Savaş Moralı okul ile ilgili bilgiler paylaştı.

Misyonlarının KKTC için nitelikli ara eleman yetiştirmek olduğunu söyleyen okul müdürü Moralı, lisede turizm ve muhasebe bölümlerinin aktif olduğunu belirtti. Ayrıca büro yönetimi ve sekreterlik bölümünü öğrenci yetersizliğinden dolayı aktif hale getiremediklerinden bahseden Moralı, Mesleki Teknik Öğretim Dairesi Müdürlüğü ile yaptıkları çalışmalar sonucu, tıbbi sekreterlik bölümünün de tercih programlarına dahil olduğunu açıkladı.

Mezun olan öğrencilerin sektör için nitelikli eleman konumuna geldiğinin altını çizen Savaş Moralı, "Gerek mesleğe atılan, gerek yüksek öğrenimine devam eden öğrencilerimiz hakkında, burada iyi yetiştiklerine dair geri dönüşler alıyoruz. Bu bizim için bir gurur kaynağıdır" dedi. Öte yandan okulun altyapısı için de yatırımlar yaptıklarını söyleyen okul müdürü, okulun teknik imkanlarından da bahsetti. Bilgisayar laboratuvarlarının ve mutfaklarının yeterli olduğunu söylerken aynı zamanda DAÜ’nün tesislerinden de yararlandıklarını vurgulayan Moralı, DAÜ’ye verdikleri destekten dolayı teşekkür ederek, bu durumun öğrencilere önemli yararlar sağladığını belirtti. Moralı bir diğer yandan mali konulara da değinerek, mesleki eğitime yapılan altyapı harcamaların diğer liselere göre daha fazla masraflı olduğuna da dikkat çekti. Doç. Dr. Mustafa İlkan ve Okul Müdürü Savaş Moralı programın devamında okuldaki atölyeleri, laboratuvarları ziyaret ederek öğrenci ve öğretmenlerle özelde Gazimağusa Ticaret Lisesi genelde de mesleki eğitim hakkında sohbet gerçekleştirdiler.

Mesleki Eğitimde Gündem programının söz konusu bölümü 3 Kasım 2016 Perşembe günü, 19:15 -20:00 saatleri arasında, tekrarı ise 8 Kasım 2016 Salı günü, 19:15 – 20:00 saatleri arasında BRT 2 kanalında yayınlanacaktır.