Doğu Akdeniz Üniversitesi Bilgisayar ve Teknoloji Yüksekokulu (DAÜ – BTYO) Müdürü Doç. Dr. Mustafa İlkan’ın hazırladığı “Mesleki Eğitimde Gündem” adlı televizyon programında bu hafta DAÜ, Bilgisayar ve Teknoloji Yüksekokulu bünyesinde bulunan Elektrik ve Elektronik Teknolojisi Programı tanıtıldı.

DAÜ – BTYO öğrenci laboratuvarında gerçekleşen söz konusu programda Öğretim Üyesi Dr. Hüsnü Bayramoğlu ile Öğretim Görevlisi Ali Özcanlı derslerde öğrencilerle yürütülen çalışmaları uygulamalı bir şekilde anlattılar.

DAÜ – BTYO Müdürü Doç. Dr. Mustafa İlkan, programın açılışında yaptığı konuşmada, Elektrik ve Elektronik Teknolojisi programını tanıttı. Doç. Dr. İlkan, söz konusu teknikerlik programı çatısı altında; elektronik, elektrik tesisat, motor, bilgisayar donanımı, mikro işlemciler ve yeni enerji sistemleri gibi birçok meslek öğrettiklerini vurguladı. Her dersin ayrı bir meslek alanı olduğuna değinen Doç. Dr. İlkan, ülkemiz için böyle bir eğitimin, geniş yelpazesi ile daha fazla iş bulma imkanı yarattığını ifade etti. Doç. Dr. İlkan, “Meslek eğitiminin hedefi, en kısa sürede meslek öğrenip iş bulmaktır.” dedi.

DAÜ – BTYO’nun; tecrübeli öğretim kadrosu, sektörle gerçekleştirdiği iletişim, altyapı imkanları ile öğrencileri piyasaya hazırladığını bildiren Doç. Dr. İlkan, en önemli amaçlarının işsiz mezun yaratmamak olduğuna dikkat çekti. Çekimleri DAÜ-BTYO laboratuvarında gerçekleşen programın devamında dersler uygulamalı bir şekilde izleyicilerle paylaşıldı.

“Mesleki Eğitimde Gündem” programının söz konusu bölümü 5 Haziran 2015 Cuma günü, 11.00 -11.45 saatleri arasında, BRT 2 kanalında yayınlanacaktır.