Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) 2015 – 2016 Akademik Yılı Bahar Dönemi Mezuniyet Töreni için hazırlıklarını tamamladı. 28 Haziran 2016 Salı günü, saat 19:00’da, DAÜ Stadyumu’nda gerçekleştirilecek olan 2015 – 2016 Akademik Yılı Bahar Dönemi Mezuniyet Töreni ile DAÜ 2000’i aşkın mezun daha verecek. Bu bağlamda Mezuniyet Töreni’nin DAÜ’nün adına yakışır bir şekilde gerçekleşmesi için birçok birim çalışmalarını tamamladı.   

Her geçen yıl mezun sayısını artıran DAÜ, 2015 – 2016 Akademik Yılı Bahar Dönemi’nde vereceği 2000’i aşkın mezunu ile mezun sayısını 48 bine yükseltecek. Salı günü diplomalarını alacak olan 54  farklı uyruktan DAÜ mezunları dünyanın farklı bölgelerinde DAÜ’yü temsil edecekler.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayacak olan törende daha sonra mezunlar adına öğrenci konuşmaları yer alacak. DAÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Osam’ın açılış konuşması ve protokol konuşmalarının ardından ise fakülte ve bölüm birincilerine diploma ve ödülleri protokol tarafından takdim edilecek. Tören Doktora ve bu yıl ilk mezunlarını verecek olan Eczacılık Fakültesi mezunlarına diplomalarının verilmesinin ardından, Yüksek Lisans, Lisans ve Ön Lisans mezunlarına diplomalarının takdimi ile devam edecek. Diplomaların verilmesinin ardından ise keplerin havaya atılması, havai fişenk gösterisi ve Türkiye’nin sevilen sanatçılarından Gökhan Tepe’nin konseri ile tören son bulacak.

KKTC Protokolü Törene Katılacak

DAÜ VYK Başkanı Mehmet Bayram, VYK üyeleri, Rektör Yardımcıları, DAÜ senatörleri ve akademik personelin de katılacağı DAÜ 2015 – 2016 Akademik Yılı Bahar Dönemi Mezuniyet Töreni’ne KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Meclis Başkanı Dr. Sibel Siber, Başbakan Hüseyin Özgürgün, Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş, Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun, Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, bazı milletvekilleri, müsteşarlar, kaymakamlar, belediye başkanlarının da katılımı bekleniyor.