Yaklaşık bir hafta önce Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) üniversitelerinden mezun olan bir grup gönüllü tarafından kurulan ve tüm KKTC üniversitelerinin mezunlarını çatısı altında toplayarak iletişimi güçlendirmeyi ve KKTC’deki üniversitelere katkı koymayı hedef edinen “Hedef Büyük Buluşma” isimli Facebook grubu Doğu Akdeniz Üniversitesi mezunlarını biraraya getirdi.

Çok kısa bir süre zarfında üye sayısı 25 bine ulaşan grubun neredeyse tamamını oluşturan DAÜ mezunları, fotoğraf arşivlerini, anılarını paylaşarak eski günleri anıyorlar. Müthiş bir sinerji oluşan grupta mezunların dışında DAÜ çalışanları ve öğretim görevlileri de var. Dünyanın dört bir yanından DAÜ mezunları, grubun kurulmasının ardından büyük bir heyecanla grup yöneticileri tarafından DAÜ’de buluşmayı sağlayacak bir organizasyon yapılmasını bekliyorlar. Mezunlar neredeyse günün 24 saati çevrimiçi kalarak üniversite yıllarındaki anılarını ve fotoğraflarını grup üyeleri ile paylaşıyor ve eski arkadaşlarını buluyorlar. Öte yandan grup üyeleri profil veya kapak fotoğrafı olarak her kültürden insanı ve eğitimi temsil eden renkli kalemlerden oluşan bir fotoğrafı kullanarak, birlik ve beraberlik duygusu ile grupta paylaşımlar yapıyorlar.

Grup yöneticileri, KKTC’deki diğer üniversitelerden mezun olanlara da çağrıda bulunarak, gruba üye olabileceklerini ve üniversite anılarını grup üyeleri ile paylaşabileceklerini ifade ediyorlar. Büyük bir organizasyon için çalışma yaptıklarını da belirten grup yöneticileri, yakın bir gelecekte gerçekleştirilecek bir organizasyonla dünyanın dört bir yanından mezunları bir araya getirmeyi hedeflediklerini de vurguluyorlar. Gruba üye olmak isteyen mezunlar için adres:
facebook.com/groups/105568793117759/