Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Mimarlık Fakültesi, İç Mimarlık Bölümü 2013 yılı mezunu Ata Akbulak, mezuniyetinin ardından Özaltın İnşaat’ın yaptırımında olan, Antalya Belek’teki ‘Gloria Sports Arena’ Oteli’nde tasarımcı olarak çalıştı. Akbulat, otel projesinin tamamlanmasının ardından Suudi Arabistan, Mekke Hilton Otel projesiyle kariyerine devam ediyor.

Suudi Arabistan, Nesma İnşaat Şirketi’nin yapımını üstlendiği, Jabal Omar Development Project,  Mekke’de bulunan Hilton Oteli’nde Şantiye Şefi olarak görev yapan Akbulak, projenin Suudi Arabistan’da Kabe’nin yanında bulunan en büyük proje olduğunu ifade etti.

DAÜ’de almış olduğu uluslararası eğitimin kendine olan güvenin oluşmasında, yabancılara olan yaklaşımında, dünya görüşünün şekillenmesinde ve genel kültüründe pozitif yönde büyük katkıları olduğunu söyleyen Akbulak, öğrencilik yıllarında başkanlığını yaptığı Tasarım Kulübü ve Öğrenci Konseyi Başkanlığı görevlerinin de profesyonel çalışma hayatına olumlu etkileri olduğunu kaydetti.

Akbulak, dünyanın en önemli kutsal topraklarında, Kabe’nin yanında inşa edilen otel projesinde şantiye şefi olmasının, DAÜ’de aldığı üst düzey eğitime, kulüp ve konsey başkanlığı yapmasına, başarılı ve sosyal bir üniversite hayatına bağlı olarak geliştiğini de sözlerine ekledi.