Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) İşletme ve Ekonomi Fakültesi, Uluslararası İlişkiler Bölümü 2000 yılı mezunu Barış Gençel, Çin Halk Cumhuriyeti’nin en büyük kenti olan Şanghay’da, dünyanın en büyük reklam şirketlerinden birinde başarılara imza atıyor. Ogilvy & Mather Advertising isimli şirkette Marka Kreatif Direktörü olarak çalışan Gençel, reklam tasarımı ve marka alanında Çin’in en iyileri arasında gösteriliyor.   

Gençel, 2000 yılında DAÜ Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden mezun olduktan sonra, AIESEC programı kapsamında staj yapmak üzere Hong Kong’a gitti. Staj programı tamamlandıktan sonra adaya dönmeyen Gençel, kariyerini Uzak Doğu’da geliştirmeyi tercih ederek marka üzerine uzmanlaştı. 16 yıllık kariyer hayatında reklam, halkla ilişkiler, marka yönetimi alanlarında Uzak Doğu’da çeşitli firmalarda çalışan Gençel, bu süre zarfında yaptığı çalışmalarla yerel ve uluslararası birçok ödüle de layık görüldü. Gençel altı ay önce ise, Coca-Cola, Johnson Group, Procter & Gamble gibi dünyanın önde gelen markalarının reklamlarına imza atan Ogilvy & Mather Advertising şirketinden gelen teklifi değerlendirdi ve söz konusu şirketin Marka Kreatif Direktörü olarak çalışmaya başladı.

DAÜ mezunu Barış Gençel, kariyer yolculuğunda dijital reklamcılık, sanal gerçeklik, yeni teknolojilerin reklamcılıkta kullanımı ile ilgili kendisini geliştirdiğini ve bu alanları kapsayan bir “New Media Lab” kurduğunu aktararak, bu projenin Çin’de büyük ses getirdiğini kaydetti. DAÜ’deki öğrencilik yıllarından bahseden Gençel, DAÜ gibi uluslararası ortama sahip bir üniversitede öğrenim görmüş olmanın büyük şans olduğunu ifade etti. Öğrenciyken AIESEC ve öğrenci kulüpleri gibi yerlerde çalışmanın mezuniyet sonrası için büyük avantaj sağladığına değinen Gençel, üniversitedeki öğrenci-öğretim görevlisi ilişkilerinin de birebir olmasının büyük yararı olduğunu aktardı.

Hayatın sürekli öğrenmek olduğunu vurgulayan Gençel, “Okumak, araştırmak çok önemli. Bunu hayat felsefesi olarak benimseyip kendimizi sürekli geliştirmeliyiz” dedi. “Dijital reklamcılık konusunda Çin’de en iyi yaratıcı direktörlerden biri olarak gösteriliyorum” diyen Gençel, sevdiği işi yapmanın, azimli ve tutkulu olmanın, hayallerinden vazgeçmemenin önemine değindi.