DAÜ mezunu dünyanın önde gelen havacılık teknolojilerini geliştiriyor 


Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ), İşletme ve Ekonomi Fakültesi, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü mezunu Yeşim Poroy dünyanın önde gelen üst düzey uzay, havacılık ve savunma teknoloji ürünleri tedarikçi firmaları arasında olan “United Technologies Aerospace Systems”de Rekabetçi Mükemmelik Yöneticisi görevini başarıyla sürdürüyor. 

2011 yılında United Technologies Aerospace Systems şirketinde çalışmaya başladığını belirten Poroy, şirkette Rekabetçi Mükemmelik Yöneticisi (Achieving Competitive Excellence Manager) , olarak çalıştığını dile getirdi. Poroy, şirketin ticari, bölgesel ve askeri hava araçları için birleşik çözümler tasarlayıp, ürettiğini aktararak  aynı zamanda uluslararası uzay programlarının en büyük tedarikçilerinden biri olduğunun da altını çizdi.  
Poroy iş yaşamına eğitim aldığı süre içerisinde DAÜ Endüstri Mühendisliği Bölümü'nde araştırma görevlisi olarak başladığını dile getirerek DAÜ'de yüksek lisans eğitimini tamamlamasından sonra İstanbul'da Deniz Ticaret Odası'nda çalışmaya başladığını vurguladı. Aynı kurumda Avrupa Birliği (AB) standartları ile uyumlaştırma amacı taşıyan Avrupa Birliği Bölümünü kurduğunu aktaran Poroy, 2011 yılında San Diego, California'ya taşınarak Mitchell1'de çalışmaya başladığını belirtti. Mitchell1’de Lean Enterprise ve Six Sigma Black Belt sertifikalarını edindiğini dile getiren Poroy daha sonra Stanford'dan Proje Yöneticisi ünvanının aldığını aktardı.  
Poroy DAÜ'deki eğitiminin kendisine sadece bir diploma değil aynı anda da bir vizyon, farklılık ve özgüven kazandırdığını dile getirerek DAÜ’nün öğrencilerine sunduğu uluslararası eğitim kalitesi ile mezunların dünya piyasaları ile rekabet edebilecek nitelikte olduğuna dikkat çekti. DAÜ’lü olmanın önemli bir ayrıcalık yarattığını aktaran Poroy, başarılarında DAÜ’nün rolünün büyük olduğunu dile getirdi.