Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ)  Bilgisayar ve Teknoloji Yüksekokulu, Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri Bölümü 2000 yılı mezunu Mustafa Barışel başarılı çalışmaları ile isminden söz ettiriyor. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) önemli bir yere sahip olan Barışel & Son şirketinin direktörlük görevini yürüten Barışel, aynı zamanda Girne Belediyesi Meclis üyeliği görevinde de yer alıyor.

DAÜ’den mezun olduktan sonra Barışel & Son Ltd. ithalat şirketini kurduğunu belirten Barışel, şirketin Duty Free ve iç pazara içki, parfüm, çikolata, puro, tütün ve kozmetik ürünleri ithal ettiğini vurguladı. Barışel, dünyaca ünlü markaları çatısı altında topladığını belirterek şirketin KKTC’de önemli bir yere sahip olduğunu aktardı.

Barışel, DAÜ’nün KKTC’nin en önemli Üniversitelerinden biri olduğuna dikkat çekerek DAÜ’nün uluslararası standartlarda bir eğitim sistemine sahip olduğunu sözlerine ekledi. DAÜ’nün öğrencilerini  hem akademik hem de sosyal yönden geliştirdiğini, kariyer planlamasında önemli bir yol çizdiğini aktaran Barışel, kariyerinde elde etmiş olduğu başarılarda DAÜ’de almış olduğu eğitimin büyük rolü olduğunu aktardı. Barışel, DAÜ’nün bir dünya üniversitesi olduğunu da  sözlerine ekledi.